Ost
Recept med Ost
Näringsvärden
Vikt-Volym
I recept förekommer ofta ost i riven form i sås och på pajer och gratänger.
Ost tillverkas genom ystning av mjölk. Vanligast är komjölk men även get- och fårmjölk används ofta till ost.
Efter ystningen pressas ostmassan i formar för att avskilja resterande vassle.
Ostarna får olika tillsatser beroende på osttyp.
Ostarna förses med ett hölje av t.ex. paraffin och lagras sedan varierande tid.
Ost äts som den är, som smörgåspålägg, riven över t.ex.gratänger och pizzor.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: kan innehålla tillsatser
De flesta ostsorter innehåller minst en sorts konserveringsmedel.Laktosfritt: Nej
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Kan vara vegetariskt
De flesta sorters ost är inte vegetarisk eftersom den innehåller animalisk löpe. Läs på förpackningen.Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av ost.
Energi: | 386 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 1.4 g (varav sockerarter: 0.0 g) |
Protein: | 26.2 g |
Fett: | 31 g (varav mättat fett: 20.3 g, enkelomättat fett: 7.2 g, fleromättat fett: 0.5 g) |
Fibrer: | 0 g |
Transfett: | 0.9 g |
Kolesterol: | 87 mg |
Natrium: | 430 mg |
Tips och info
Engelskt namn:
cheeseFinns i affären:
I ostdisken.Hållbarhet och förvaring:
Förvaras i kylskåp.Pris:
Varierande priser beroende bl.a. på lagringstid.Ersätt med:
Fetaost, getost, riven ost.Vad väger ost?
Måttomvandla ost mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!