Fetaost
Recept med Fetaost
Näringsvärden
Vikt-Volym
Fetaost är en vit ost med syrlig och ganska salt smak som kommer från Balkan. Inom EU får endast ost gjord i Grekland på får- och getmjölk kallas fetaost.
Liknande ost, ofta kallad salladsost, görs av komjölk. De ostarna har oftast en neutralare smak än fetaosten. Salladsosten är billigare än fetaosten eftersom tillgången till komjölk är större. Ett exempel på sådan ost är "Apetina Feta" som alltså inte är en fetaost.
Fetaost används i t.ex. sallader, pajer och andra maträtter.
Fetaosten skärs ofta i kuber eller skivor eller smulas i eller över mat.
Fetaost är god att kombinera med oliver och tomater.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: kan innehålla tillsatser
Läs innehållsförteckningen.Laktosfritt: Ja
Fetaost är gjord på får/getmjölk och innehåller inte laktos men se upp med förvillande liknande namn som t.ex. Arlas "Apetina Feta" som är gjord på komjölk och därmed innehåller laktos.Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av fetaost.
Energi: | 267 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0.7 g |
Protein: | 16.5 g |
Fett: | 22 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Feta cheeseFinns i affären:
Inlagd i saltlag eller marinerad i olja. I kyldisken bland ostar.Hållbarhet och förvaring:
Se förpackningen.Ersätt med:
Getost, vanlig ost i tärningar t.ex. prästostVad väger fetaost?
Måttomvandla fetaost mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!