Klassiskt recept på fläskpannkaka. Svensk husmanskost som är enkel och går snabbt att göra. Jag rekommenderar att göra fläskpannkakan i en långpanna med bra non-stick-beläggning eller använda bakplåtspapper, se planeringstips.
Tid: 35 minuter varav 20 min i ugnen
4 portioner
Ingredienser:
200-300 g bacontärningar eller rimmat eller rökt fläsk i tärningar
Servera med lingonsylt och rårivna morötter eller en sallad.
Tips & tricks
Om man steker bacon eller fläsk i stekpannan först så minskar risken att det bränner fast i långpannan eftersom när man steker så rinner en del salt ur och det är saltet som gör att det lätt fastnar i långpannan.
GI Tips
Tag siktat dinkelmjöl istället för vetemjöl. Vill man göra nyttigare tar man 1 dl fullkornsdinkel och 2 dl siktat dinkelmjöl.
Variationstips
Tag kassler eller rökt kalkonkött istället för fläsk. Kassler och rökt kalkonkött är rökt och behöver ej tillagas. Då får man smörja plåten med smör för att inte pannkakan ska fastna. Följ instruktionerna för kassler i receptet.
Planeringstips
Jag vill verkligen rekommendera min långpanna, inget fastnar, diskas ren på nolltid. Man kan även använda bakplåtspapper.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 5 dagar i kylen. Går att frysa.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Ingbritt Jakobsson
Har gjort den många gånger lika bra
️ Skrivet av Johan
En favorit!
️ Skrivet av Helena Planck
Skrev fel ! 25 minuter !!! Helena Planck
️ Skrivet av Helena Planck
Fläskpannkaka. ! Jag brukar steka rimmat bogfläsk på spisen . När jag gräddar fläskpannkakan använder jag bakplåtspapper så det blir lätt att diska . Jag gräddar min i 40 minuter på 225 grader ! Ett tips ! Prova med 2 tsk bakpulver i mjölet ! Mvh Helena
️ Skrivet av Tony Nilsson
Detta enkla recept tillsammans med en fantastisk logistikbeskrivning gör vem som helst salig. Har genomfört detta recept flera ggr. Förutom att pannkakan är otroligt god, så har det även fått en novis änkling som mig, att våga mig på andra av dina pedagogiska recept-genomföranden.
Ett stort tack till dig!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl