Parmesanost
Recept med Parmesanost
Näringsvärden
Vikt-Volym
Parmesan är en matlagningsost som kommer från Italien.
Äkta parmesan skall ha lagrats i minst 12 månader.
Parmesan används ofta riven eller hyvlad över olika maträtter. Man kan även marinera parmesanbitar i olivolja.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Nej
Laktosfritt: Kan innehålla laktos
Äkta parmesanost (som lagrats minst 12 månader) innehåller inte laktos. Billigare sorter som inte är äkta parmesan kan innehålla lite laktos.Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Kan vara vegetariskt
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av parmesanost.
Energi: | 392 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g (varav sockerarter: 0.0 g) |
Protein: | 33 g |
Fett: | 28 g (varav mättat fett: 21 g) |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
ParmesanFinns i affären:
I ostdisken.Hållbarhet och förvaring:
Hållbarhet se förpackningen. Förvaras i kylskåp.Ersätt med:
Annan ost med smak, gärna en som är lagrad längre.Vad väger parmesanost?
Måttomvandla parmesanost mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!