Salamipaj med fetaost

En mycket god matpaj med salami, fetaost, röd lök, körsbärstomater och basilika. Välj råvaror med god smak så blir pajen riktigt lyxig och supergod! Enkelt recept med bilder steg för steg.
salamipaj med fetaost
Tid: ca 80 min varav 40 min i ugnen
6 portioner

Ingredienser:

Pajdeg:

Fyllning:

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Tillaga salamipaj med fetaost så här:

    Pajdeg:

  1. Mätt upp mjöl och smör i en bunke. Skär smöret i mindre bitar och låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt.

    Finfördela smöret i mjölet med hjälp av en gaffel, fingertopparna eller elvisp med vispar.

    vetemjöl, grahamsmjöl och smör i mindre bitar
    Vetemjöl, grahamsmjöl och smör i mindre bitar.
    smör och mjöl blandat
    Smör och mjöl blandat.
  2. Tillsätt kallt vatten. Arbeta ihop till en jämn deg för hand eller med elvisp (med vispar eller degkrokar).

    kallt vatten tillsatt
    Kallt vatten tillsatt.
    pajdegen blandad och klar
    Pajdegen blandad och klar.
  3. Tryck ut pajdegen i en pajform ca 24 cm i diameter.

    Nagga med en gaffel.

    Ställ in i kylskåp minst 20 minuter. Förbered fyllningen under tiden.

    pajdeg uttryckt i pajform
    Pajdeg uttryckt i pajform.
    pajskal naggat med gaffel
    Pajskal naggat med gaffel.
  4. Fyllning:

  5. Skala och hacka röd lök och vitlök i små bitar.

    Stek i en stekpanna i smör tills löken är genomskinlig.

    Låt löken stå och svalna.

    hackad röd lök och vitlök
    Hackad röd lök och vitlök.
    röd lök och vitlök steks
    Röd lök och vitlök steks.
  6. Strimla salami, skär fetaost i tärningar, skär tomaterna i halvor. Skär basilikan i små strimlor om du använder färsk.

    salami, fetaost, tomater, basilika i mindre bitar
    Salami, fetaost, tomater, basilika i mindre bitar.
  7. När löken svalnat och pajskalet stått minst 20 minuter i kylskåp, fördela löken i pajskalet.

    Fördela därefter salami, fetaost, tomater och basilika ovanpå löken.

    Strö över den rivna osten.

    • 2 dl riven ost
    löken fördelad i pajskalet
    Löken fördelad i pajskalet.
    salami, fetaost, tomater och basilika fördelat i pajskalet
    Salami, fetaost, tomater och basilika fördelat i pajskalet.
    riven ost ovanpå
    Riven ost ovanpå.
  8. Knäck äggen i en bunke och tillsätt vispgrädde, salt och peppar. Vispa till en jämn smet med en handvisp.

    Häll äggsmeten över pajen.

    ägg, vispgrädde, salt, peppar
    Ägg, vispgrädde, salt, peppar.
    äggsmeten blandad
    Äggsmeten blandad.
    äggsmeten hälld över pajen
    Äggsmeten hälld över pajen.
  9. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 40 minuter tills pajen fått fin färg.

    Servera gärna med en sallad.

    pajen gräddas i ugnen
    Pajen gräddas i ugnen.
    färdiggräddad salamipaj med fetaost
    Färdiggräddad salamipaj med fetaost.
    en bit salamipaj med fetaost serverad med sallad
    En bit salamipaj med fetaost serverad med sallad.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (247 g): 687 kalorier, 27 g kolhydrater, 56 g fett, 20 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Tamara
Tack för ett jätte god recept!
Skrivet av Annika
Hej!
Vill bara tacka dig för den bästa receptsidan. Idag sökte jag ett recept på paj med fetaost och fick upp ditt recept först. Jag kollar oftast på din sida om jag behöver inspiration. Du har alltid ett trevligt sätt och ett tålamod med alla kommentarer du får. Dina recept är dessutom väldigt pedagogiskt skrivna.
Tack!
Skrivet av Selma
Jätte gott!
Tack snälla Susanne!
Svar till Markus- mittgrekiskakök.se Skrivet av Susanne
Ja eller hur! Du får prova salamipajen med fetaost vid tillfälle! :)
Skrivet av Markus- mittgrekiskakök.se
Verkar supergod och med fetaost blir allting gott. ;-)

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest