Ajvarkyckling

Ingredienser:
- 1 kg kycklinglårfilé
- 2 dl crème fraiche
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 dl (ca 156 g) mild ajvar relish
- 1 tsk honung
- 1-2 klyftor vitlök
- 0,75 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- ca 100 g (ca 2 dl) riven ost
Serveringsförslag:
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i 45 minuter med över- och undervärme
- 200 °C i mitten av ugnen i 20 minuter med över- och undervärme
-
Lägg (tinade) kycklinglårfiléer i en ugnsform. Salta och peppra lite på båda sidor på varje filé.
(Jag använder vanligt salt och grovmalen svartpeppar, lite grann bara.)
(Ugnsformen ska vara så stor att kycklinglårfiléerna får plats i ett lager, detta för att de ska täckas av blandningen man häller över i kommande steg.)
- 1 kg kycklinglårfilé
Salta och peppra. -
Mät upp crème fraiche, grädde, mild ajvar relish och honung i en bunke. Pressa i vitlök. Tillsätt salt och vitpeppar. Vispa ihop till en jämn blandning.
- 2 dl crème fraiche
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 dl (ca 156 g) mild ajvar relish
- 1 tsk honung
- 1-2 klyftor vitlök
- 0,75 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
Mät upp ingredienserna. Blanda. -
Häll blandningen över kycklingen. Det ska vara så att kycklingbitarna täcks helst helt och hållet.
Häll över kycklingen. -
Ställ in mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.
Riv under tiden osten.
- ca 100 g (ca 2 dl) riven ost
In i ugnen. Riven ost. -
Ta ut ur ugnen och strö över den rivna osten.
Ut från ugnen. Strö över riven ost. -
Ställ in i mitten av ugnen igen och höj temperaturen till 200°C och låt stå där 20 minuter.
Förbered under tiden de tillbehör du vill ha som t.ex. kokt ris och grönsaker.
In i ugnen igen. -
Ajvarkycklingen är klar. Servera med tillbehören.
Färdig ajvarkyckling.
Näringsvärden
Matlåda
LCHF Tips
Tips för att undvika tillsatser
Hållbarhet och förvaring
Mycket enkelt och mycket gott!
Strösslade på extra ost (rätt mycket)😏
Kokt potatis och kokt blomkål till.
Ajvarkycklig är väldigt mumsigt.
Helt klart en ny favorit för min del.
Christer
Tycker om dina matrecepter alltid så tydlig och enkelt att följas.
Tack för goda recept!!

webmaster

webmaster
Jag vill inte skriva dig på näsan utan svara enbart som information.
Ajvar har paprika som bas. Förhoppningsvis är ingen allergisk mot det som min sambo var en gång.Han kunde ligga i timmar och vrida sig på golvet om jag råkade ha röd paprika i maten.
Ha det gott och ha en trevlig helg.
Lena

webmaster
Tack för ännu ett kanonrecept! :)
tacksam för svar

webmaster

webmaster