Recepten.se – Recept> Lunch> Bakad potatis med skinkröra

Bakad potatis med skinkröra

Ett recept på bakad potatis med en röra med skinka, ost, paprika, yoghurt och majonnäs.
bakad potatis med skinkröra
Gott recept till lunch eller kvällsmat som går snabbt att göra om du bakar potatisen i mikron. Under tiden slänger du ihop skinkröran.
Skriv ut   Mejla
Tid: 15 min vid tillagning i mikron, annars 50-90 minuter
Mängd: 2 portioner

Ingredienser:

Skinkröra:

Ev: Garnering:

  • ev. 2 tsk klippt persilja eller annat kryddgrönt
Glutenfritt

Ugn:

  • 225 °C i mitten av ugnen i 50-90 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Lägg potatisarna i en ugnssäker form.

    Gör hål i varje potatis med en provsticka, ca 10 st hål.

    instruktion steg 1 bakad potatis med skinkröra
  2. I ugn: Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i 50-90 minuter. Tiden beror på hur stora potatisarna är.

    I mikro: Kör på full effekt 8-10 minuter. (Tänk på att använda ett fat eller form som tål hög värme. Det blir jättevarmt och glasyren kan spricka om du använder vanlig tallrik.)

    För att veta när de är klara så får man ta ut dem och känna med en provsticka. Potatisarna är klara när de är mjuka i mitten, alltså inte någon hård kärna.

    instruktion steg 2.1 bakad potatis med skinkröra
    instruktion steg 2.2 bakad potatis med skinkröra
  3. Mät upp yoghurt, majonnäs, salt och peppar samt ev. salladskrydda. Rör om och smaka av och ta ev. mer krydda.

    instruktion steg 3.1 bakad potatis med skinkröra
    instruktion steg 3.2 bakad potatis med skinkröra
  4. Strimla skinka och skär osten i små tärningar. Skär paprikan i mindre bitar.

    instruktion steg 4 bakad potatis med skinkröra
  5. Blanda ner skinka, ost och paprika i yoghurtröran.

    instruktion steg 5.1 bakad potatis med skinkröra
    instruktion steg 5.2 bakad potatis med skinkröra
  6. Lägg bakpotatisarna på de tallrikar de ska serveras på.

    Skär ett kryss i potatisen som går ganska långt ner.

    instruktion steg 6 bakad potatis med skinkröra
  7. Öppna potatisen och fyll den med röran. Garnera eventuellt med klippt persilja eller något annat kryddgrönt.

    (Tips: Om du öppnar potatisen så mycket att den ramlar isär för mycket så kan du palla upp den med gurka på sidan, så ser det snyggt ut ändå när du serverar.)

    • ev. 2 tsk klippt persilja eller annat kryddgrönt
    instruktion steg 7 bakad potatis med skinkröra

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (558 g): 459 kcal, 63 g kolhydrater, 10 g fett, 24 g protein

Tips & tricks

Skillnaden mellan att baka potatisen i ugn och mikro är framförallt att skalet blir vackrare och tjockare i ugn än mikro, så om det är fest är ugnsbakning att rekommendera.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Felix
Kan man lägga in en bakad potatis med skinkröra i frysen eller inte???
Skrivet av Felix
Kan man frysa bakad potatis med skinkröra eller inte???
Svar till Lovisa Skrivet av Susanne
Jag kör båda potatisarna samtidigt.
Skrivet av Lovisa
Antagligen en dum fråga, men när du säger ca 8-10 minuter i mikron, stoppar du in en potatis åt gången i mikron i 8-10 minuter eller kör båda samtidigt i 8-10 minuter? Bara så att jag vet vad jag kan förvänta mig på ett ungefär... ^^
Svar till Markus Skrivet av Susanne
Hej Markus,

Du har sett fel vem som har skrivit vilken kommentar. Det är möjligt att det är lite otydligt med layout och design som gör att det är lätt att se fel.

I vilket fall som helst är nu detta recept uppdaterat med nya bilder och tydligare beskrivning så nu är inte den här diskussionen aktuell längre eftersom den gällde den förra bilden som var väldigt dålig tycker jag också. Jag jobbar kontinuerligt med att förbättra alla gamla recept samtidigt som jag också lägger till nya!
Skrivet av Markus
Är jag den ende som ser att det inte var GULLBRITT som skrev översittarkommentaren? Det var Susanne som gjorde det. Taskigt att hoppa på Gullbritt som skriver att det låter jättegott och att hon ska pröva det.
Svar till Gullbritt Sundström Skrivet av Kalle Anka
Stackars Gullbritt!Hoppas inte att din dag blev helt förstörd nu när du inte kunde se krysset på bakpotatisen. Jag förstår verkligen att du har tagit illa vid dig. Jag hoppas verkligen inte att denna händelse har lett till att du blivit traumatiserad och känner ångest när du går förbi förpackningarna med bakpotatis i din livsmedelaffär.
Skrivet av Gullbritt dyrkare
Gullbritt!!!!!!!! Vad skulle vi göra utan dig!!!!!!! Vem skulle hålla receptsidorna under skärpt kontroll om du inte fanns!?!?!?!?!?!?!? Det skulle bli vår civilisations död!!!! Sanna mina ord!!!!!!
Skrivet av Susanne
Svar till Gullbritt Sundström: Jo då jag har gjort ett kryss, men det var kanske lite litet, (min potatis var väldigt avlång) och det syns därför dåligt på bilden. Det är på bilden svårt att se vad som är röra och vad som är uppvikt potatisskal, men jag lovar dig att det finns där.
Skrivet av Gullbritt Sundström
Vet inte bakaren att man skär ett kryss och sedan pressar upp den mjuka potatisen ur skalet.
Det ser ju klantigt ut att servera röran ovanpå skalet!
Skärpning!!!!!!!!!!!
Skrivet av Ne
Ska göra detta till päronen idag, hoppas det blir bra! Låter väligt gott iaf! :)
Skrivet av carina klase mönsterås
låter underbart gott
  1
Recept och foto: Susanne Jarl