Bakad potatis med skinkröra

Ingredienser:
- 2 st bakpotatisar
Skinkröra:
- 1 dl yoghurt (10%)
- 1 msk majonnäs
- 0,25-0,5 tsk salt
- 0,5-1 krm svartpeppar
- ev. italiensk salladskrydda
- 150 g rökt skinka
- eller 150 g (ca 2 skivor ca 1 cm tjock) kassler
- ev. 75 g ost
- 1 st röd paprika
Ev: Garnering:
- ev. 2 tsk klippt persilja eller annat kryddgrönt
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i 50-90 minuter med över- och undervärme
-
Lägg potatisarna i en ugnssäker form.
Gör hål i varje potatis med en provsticka, ca 10 st hål.
- 2 st bakpotatisar
-
I ugn: Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i 50-90 minuter. Tiden beror på hur stora potatisarna är.
I mikro: Kör på full effekt 8-10 minuter. (Tänk på att använda ett fat eller form som tål hög värme. Det blir jättevarmt och glasyren kan spricka om du använder vanlig tallrik.)
För att veta när de är klara så får man ta ut dem och känna med en provsticka. Potatisarna är klara när de är mjuka i mitten, alltså inte någon hård kärna.
-
Mät upp yoghurt, majonnäs, salt och peppar samt ev. salladskrydda. Rör om och smaka av och ta ev. mer krydda.
- 1 dl yoghurt (10%)
- 1 msk majonnäs
- ev. italiensk salladskrydda
- 0,25-0,5 tsk salt
- 0,5-1 krm svartpeppar
-
Strimla skinka och skär osten i små tärningar. Skär paprikan i mindre bitar.
- 150 g rökt skinka
- eller 150 g (ca 2 skivor ca 1 cm tjock) kassler
- ev. 75 g ost
- 1 st röd paprika
- 150 g rökt skinka
-
Blanda ner skinka, ost och paprika i yoghurtröran.
-
Lägg bakpotatisarna på de tallrikar de ska serveras på.
Skär ett kryss i potatisen som går ganska långt ner.
-
Öppna potatisen och fyll den med röran. Garnera eventuellt med klippt persilja eller något annat kryddgrönt.
(Tips: Om du öppnar potatisen så mycket att den ramlar isär för mycket så kan du palla upp den med gurka på sidan, så ser det snyggt ut ändå när du serverar.)
- ev. 2 tsk klippt persilja eller annat kryddgrönt
Näringsvärden
Tips & tricks

webmaster

webmaster
Du har sett fel vem som har skrivit vilken kommentar. Det är möjligt att det är lite otydligt med layout och design som gör att det är lätt att se fel.
I vilket fall som helst är nu detta recept uppdaterat med nya bilder och tydligare beskrivning så nu är inte den här diskussionen aktuell längre eftersom den gällde den förra bilden som var väldigt dålig tycker jag också. Jag jobbar kontinuerligt med att förbättra alla gamla recept samtidigt som jag också lägger till nya!

webmaster
Det ser ju klantigt ut att servera röran ovanpå skalet!
Skärpning!!!!!!!!!!!