Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.
Servera med en sallad eller kokt broccoli eller blomkål.
Planeringstips
Den här rätten kan förberedas och stå i kylskåp 1-2 dagar före den gratineras i ugnen. Se instruktioner i receptbeskrivningen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Ann
Ett recept jag har ifrån slutet av 80-talet. Kul att det kommer tillbaka. En av mina favoriträtter som jag gjorde till fest och födelsedag och det uppskattades mycket. Mina syskon bad mig även göra denna rätt till deras födelsedagsfester. Suveränt gott och det är sällan det blev något över. Om det blev något var det lika gott. Jemligheten med rätten är tillräckligt med "röran" av grädde/chillisås/majonäs.
️ Skrivet av Jürgen
Riktigt torrt och tråkigt, speciellt dagen efter. Inget jag kommer att laga på nytt.
️ Skrivet av Marita
Superbra recept. Detta gör jag ofta, men även andra av dina recept. 😃
webmaster
Svar till
Kristina
️ Skrivet av Susanne
Tack för dina fina ord! 😊 Hoppas du hittar något mer du vill prova!
️ Skrivet av Kristina
Jag återkommer alltid till det här receptet, en klar favorit i vardagen. Kan ibland variera med ingredienser och kryddor. TACK Susanne för ett så bra recept! Måste prova något mer du har här på sidan :)
️ Skrivet av Pia
Så himla gott! Tack snälla för ett sånt superbra recept. Gjorde den här rätten i samband med en bjudning och alla älskade maten! 😋❤️
webmaster
Svar till
Sanja
️ Skrivet av Susanne
Man kokar ju riset med salt och sedan är kasslern salt. Även majonnäs innehåller salt. Smak kommer också från chilisåsen. Peppar behövs inte.
️ Skrivet av Sanja
Inga kryddor, salt... peppar?
️ Skrivet av Marina
Hade i tomat och paprika . ( Rester från kyl ) 👍
️ Skrivet av Ann-Christin
Varför inte bara skiva osten över i stället för att riva den?
️ Skrivet av Annie
Supergod maträtt till bjudning eller vardags med en god sallad som pricken över i’et.
️ Skrivet av Liselott
ÄLSKAR DEN, men ett tips är att steka på purjolöken lite lätt så den mjuknar!
️ Skrivet av Dragan
Riktig god kassler och rislåda och ruskigt enkel att göra.
Denna kommer jag att göra igen!
Tack!
️ Skrivet av Christoffer
En stor favorit som jag gjort många gånger. Jag brukar steka kasslern först, tycker det blir godare än att köra i den rå. Sjukt enkelt, sjukt gott!
️ Skrivet av Lennart
Jag har varit medlem i många år och du är fortfarande lika fantastisk !
️ Skrivet av Monica
Förutom att det är redan ett supergott recept som hela familjen tycker om, så blir den extra smarrig med ananas och paprika i.
️ Skrivet av Johanna
Jag har gjort denna så många ggr då den e barnens favorit. Dock inte lika god med kyckling. Blir väldigt smaklös mor med kassler
️ Skrivet av Mona
Blev lite smaklös. Ökade mängden chilisås och chilipasta så blev den godare
️ Skrivet av Nisse
Ser sååå gott ut !
Måste prova.
Tack !
️ Skrivet av Johan
Äntligen någon som förstår hur man skriver ett recept..
Toppenbra pedagogik
️ Skrivet av Anna
funkar denna med kycklingbitar också tro?
️ Skrivet av Annison
Gå in på www.kostbevakningen.se och lägg in HELA rätten och tryck på beräkna. Då får du fram vad rätten innehåller i kolhydrater, energi, fett mm.
En superbra sida när man vill veta vad en enstaka rätt innehåller eller en hel middag.
️ Skrivet av Fia
Nån som har räknat om denna till Points?
(Viktväktarna)
️ Skrivet av Bertil
Det är omöjligt att säga hur många Kcal en portion innehåller.
Använder man en mager ost, matlagningsgrädde, lättmajonäs o s v, blir det lägre kalori-innehåll.
Men jag skulle tro att en normalportion, på vispgrädde, gratängost, vanlig majonäs o dyl innehåller ca 600- 650 Kcal.
webmaster
Svar till
Thereza
️ Skrivet av Susanne
Tyvärr vet inte jag det då jag inte brukar räkna kalorier, men kanske kan någon annan räkna ut det?