Gratinerad kassler med svampstuvning

Ingredienser:
Svampsstuvning:
- 500 g champinjoner
- 5 msk vetemjöl
- 5 dl vispgrädde
- eller 5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 150 g riven ost
Utrustning:
Ugn:
- 250 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
-
Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på ena sidan av en ugnsform.
- 800 g kassler
Kassler i skivor. -
Skär broccoli och paprika i bitar. Skiva zucchini och finhacka löken.
Lägg detta på andra sidan av ugnsformen.
Grönsaker bredvid. -
Skiva champinjonerna.
- 500 g champinjoner
Skivade champinjoner. -
Mät upp mjölet. Tillsätt lite mindre än hälften (ca 2 dl) av grädden. Vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av grädden, lite i taget under vispning till en jämn smet.
- 5 msk vetemjöl
- 5 dl vispgrädde
- eller 5 dl mjölk
Mjöl. Mjöl och lite av grädden. Vispa. Jämn smet. -
Tillsätt salt och vitpeppar.
Salt och vitpeppar. -
Låt koka upp under omrörning och när smeten blivit tjock och det kommer någon bubbla, sänk värmen lite.
Tjock smet. -
Tillsätt en tredjedel av champinjonerna i taget.
Mosa ner champinjonerna med vispen så de kommer ner under ytan. När de blir varma krymper de och avger vätska som gör att stuvningen blir något lösare.
Tillsätt champinjoner. Färdig stuvning. -
Häll stuvningen över kasslern och grönsakerna.
Stuvningen ovanpå kassler och grönsaker. -
Riv osten och fördela över stuvningen.
- 150 g riven ost
Riven ost. Riven ost ovanpå stuvningen. -
Gratinera mitt i ugnen i 250°C i ca 15 minuter.
Servera gärna med ris.
Gratinera i ugnen. Färdigt att servera. Servera gärna med ris.
Näringsvärden
Matlåda
LCHF Tips
Hållbarhet och förvaring
Han har arbetat som kock under 30 år. Sa att receptet var helt fel både ingrediensernas mängd, tillredning och tillagning. Mcdonalds har öppet fortfarande.
http://www.wordsbychristine.com

webmaster

webmaster

webmaster

webmaster