| Kvällsmat
|
Tacogratäng
God, enkel och smakrik tacogratäng som uppskattas av både stora och små. Servera med goda tillbehör som tomater, majs, gurka, sallad, avokado och nachochips.
Tid: 50 minuter varav 25 minuter i ugnen
4 portioner
Ingredienser:
- 1 st gul lök
- 1 st paprika (valfri färg)
- 500 g nötfärs
- 1 frp (28 g) tacokrydda
- 1 dl vatten
- 1 burk (ca 230 g) tacosås
- 2 dl crème fraiche
- 250 g körsbärstomater
- ca 100-150 g riven ost
Glutenfritt
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (433 g): 547 kalorier, 16 g kolhydrater, 37 g fett, 37 g protein, 4 g fibrer
Tips & tricks
Gör din egen tacokrydda.
Hållbarhet och förvaring
Överbliven tacogratäng håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
️ Skrivet av
Den är enkel och suveränt god. Jag gör även en vegetarisk variant med quornfärs och den blir också jättegod😀
️ Skrivet av
Mycket god tacogratäng. Håller inte med dom säger det blir för mycket vätska! Stek köttfärsen ordentligt med tacokryddan och vatten så blir den perfekt. Har gjort denna gratäng många gånger har aldrig misslyckats.
️ Skrivet av
Håller med föregående talare gör inte detta recept ! synd att jag inte läste kommentarerna innan mycket vätska,skurit sig blaskigt ! inget att rekommendera! Bortkastade ingredienser! Soppa!!!!
️ Skrivet av
Katastrof recept. Blir alldeles för mycket vätska från tacosåsen och tomaterna så det blir som en soppa istället för gratäng. Rekommenderas inte!
️ Skrivet av
Gott, men varför har creme fraichen skurit sig ???