God, enkel och smakrik tacogratäng som uppskattas av både stora och små. Servera med goda tillbehör som tomater, majs, gurka, sallad, avokado och nachochips.
200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Hacka löken i mindre bitar och skär paprikan i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla. Lägg i nötfärs och stek den en stund tillsammans med hackad lök och paprika skuren i mindre bitar så att löken blir genomskinlig.
Överbliven tacogratäng håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Charlotte
Den är enkel och suveränt god. Jag gör även en vegetarisk variant med quornfärs och den blir också jättegod😀
️ Skrivet av Calle
Mycket god tacogratäng. Håller inte med dom säger det blir för mycket vätska! Stek köttfärsen ordentligt med tacokryddan och vatten så blir den perfekt. Har gjort denna gratäng många gånger har aldrig misslyckats.
️ Skrivet av Marie
Håller med föregående talare gör inte detta recept ! synd att jag inte läste kommentarerna innan mycket vätska,skurit sig blaskigt ! inget att rekommendera! Bortkastade ingredienser! Soppa!!!!
️ Skrivet av Tobias
Katastrof recept. Blir alldeles för mycket vätska från tacosåsen och tomaterna så det blir som en soppa istället för gratäng. Rekommenderas inte!
️ Skrivet av Susanne
Gott, men varför har creme fraichen skurit sig ???