Mycket god och enkel kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. Det är bara att lägga kycklinglårfilén i en ugnsform och sedan blandar man ihop den goda såsen och häller över kycklingen och sedan sköter ugnen resten. Det blir väldigt gott med bacon och persilja i såsen.
Kycklinggratäng med bacon och persilja. Mycket gott och enkelt recept.
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (263 g): 526 kcal, 2 g kolhydrater, 39 g fett, 43 g protein
Serveringstips
Servera gärna med kokt ris och grönsaker.
Hållbarhet och förvaring
Kycklinggratängen håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Ulrika
️ Skrivet av Susanne
Det går bra vilket som. Eftersom jag alltid skriver ut alla moment så betyder alltså det i det här fallet att man inte behöver steka det, jag har inte gjort det i receptet, eftersom det blir tillagat i ugnen. Däremot kan man ju göra det om man vill ha det knaperstekt som kanske är godare beroende på vad man föredrar.
️ Skrivet av Ulrika
Hej! I receptet framgår inte om baconet ska vara rått el stekt!
Hur ska det vara?
webmaster
Svar till
Monica Gustavsson
️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Tack för att du skrev! 😊
️ Skrivet av Monica Gustavsson
Mycket god. Tog purjolök i stället för persilja. Knaperstekte baconen. Tack för gott recept 😊
️ Skrivet av Helena kraft
Jättegott 😋
️ Skrivet av Lars-Gunnar
Otrolig god.
Rekommenderas :-)
webmaster
Svar till
Annika
️ Skrivet av Susanne
Jag brukar ta någon vanlig sort som Prästost. Prova gärna olika sorter som du gillar för det kan göra stor skillnad. Problemet med andra kycklingdelar med ben är att de tar längre tid att bli tillagade. Kycklingbröstfilé kan fungera om de är mindre eller skär i mindre bitar. Annars om man vill tillaga större bröstfiléer eller kycklingdelar med ben så behöver de längre tid i ugnen, men då måste man se upp så inte gratängen blir bränd på toppen. Då behöver man lägga över aluminiumfolie. Ett annat alternativ att prova är att sänka värmen kanske till 175°C och tillaga längre tid. Skriv gärna och berätta om du provar.
️ Skrivet av Annika
Hej, Susanne.
Vilken ost brukar du ha till denna? Det kan ju bli stor smakskillnad om jag tar "fel".
Undrar även om den går att göra med andra kycklingdelar. Bröst? Drumsticks? Lår? Klubbor? Ska man i så fall justera gräddtiden?
webmaster
Svar till
Eva
️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
️ Skrivet av Eva
Jag hade knaperstekt bacon som jag strösslade ovanpå kycklinfiléerna, nästa gång skall ja ha svamp ovanpå o sedan såsen.
Detta recept kan man variera, tack för en god middag 👍
webmaster
Svar till
Christina
️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet och bra att veta att det blev bra även med crème fraiche! Tack för att du skrev! :)
️ Skrivet av Christina
Mmm så gott recept och så enkelt att göra. Hade Creme Fraiche istället för grädde och det var jättegott.
webmaster
Svar till
Eva
️ Skrivet av Susanne
Varsågod, vad roligt att det är en favorit och tack för att du skrev!
️ Skrivet av Eva
En jättegod gratäng - lätt att göra och superlyckad med baconbitarna stekta litet knapriga innan de blandades med övriga ingredienser. Detta recept kommer att hamna i listan av mina favoriter - tack Susanne!
webmaster
Svar till
Eva
️ Skrivet av Susanne
Jag har inte gjort det i det här receptet men vill man göra det så kan man ju göra det, det blir ju krispigare, så gör det om du gillar det.
️ Skrivet av Eva
Har just hittat detta recept som låter jättegott men undrar:
förmodar att baconet ska stekas litet krispigt innan det blandas med grädden och osten eller har jag fel?
webmaster
Svar till
Elise
️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet! Berätta gärna hur det blev om du provar med ädelost! Tack själv för att du skrev!
️ Skrivet av Elise
Jätte bra och super enkelt recept som gick hem hos oss direkt..
Ska prova nästa gång med lite ädelost typ.