Halloumi
Recept med Halloumi
Näringsvärden
Halloumi är en ost som tillverkas av get- får- och komjölk på Cypern.
Halloumi har en gummiaktig karaktär och hög proteinhalt och lämpar sig därför att stekas eller grillas utan att osten smälter och flyter ut. Ytan blir istället krispig av värmen.
Halloumi säljs inplastad, ca 200 g. Halloumi är vegetarisk.
Halloumi kan tyckas dyr men är samtidigt ganska dryg, eftersom den är smakrik och mättande. En halloumi-ost på 200 g är lagom till 4 portioner tycker jag.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Nej
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av halloumi.
Energi: | 316 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 2 g |
Protein: | 23 g |
Fett: | 24 g |
Tips och info
Finns i affären:
I kyldisken i närheten av fetaost, mozzarella.GI tips:
Halloumi innehåller nästan inga kolhydrater och har mycket lågt GI. Innehåller mycket protein och en del fett och rekommenderas både för de som följer GI-metoden och LCHF.Hållbarhet och förvaring:
Ca 1 år i kylskåp, se bäst före datum.Pris:
ca 30 kr för 200 g.Näringsvärdestips:
Fontanas halloumi original innehåller per 100 g: 22.5 g protein, 2.5 g kolhydrater och 24 g fett.Ersätt med:
Grilloumi.