Halloumi

halloumi
Halloumi, god att grilla eller steka.

Halloumi är en ost som tillverkas av get- får- och komjölk på Cypern.

Halloumi har en gummiaktig karaktär och hög proteinhalt och lämpar sig därför att stekas eller grillas utan att osten smälter och flyter ut. Ytan blir istället krispig av värmen.

Halloumi säljs inplastad, ca 200 g. Halloumi är vegetarisk.

Halloumi kan tyckas dyr men är samtidigt ganska dryg, eftersom den är smakrik och mättande. En halloumi-ost på 200 g är lagom till 4 portioner tycker jag.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Nej

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av halloumi.

Energi: 316 kcal
Kolhydrater: 2 g
Protein: 23 g
Fett: 24 g

Tips och info

Finns i affären:

I kyldisken i närheten av fetaost, mozzarella.

GI tips:

Halloumi innehåller nästan inga kolhydrater och har mycket lågt GI. Innehåller mycket protein och en del fett och rekommenderas både för de som följer GI-metoden och LCHF.

Hållbarhet och förvaring:

Ca 1 år i kylskåp, se bäst före datum.

Pris:

ca 30 kr för 200 g.

Näringsvärdestips:

Fontanas halloumi original innehåller per 100 g: 22.5 g protein, 2.5 g kolhydrater och 24 g fett.

Ersätt med:

Grilloumi.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest