webmaster
Mozzarella
Recept med Mozzarella
Näringsvärden
Mozzarella är en italiensk färskost. Den tillverkas av opastöriserad mjölk från vattenbuffel.
Mozzarella är gott att ha i sallader, till pasta och gärna ihop med tomat och basilika.
Mozzarella köps förpackade i vätska, oftast är endast halva vikten själva mozzarellan. Var noga med att kolla vilken vikt som avses när du läser receptet, på recepten.se anges avrunnen vikt. På mozzarella-förpackningen står både totalvikt och avrunnen vikt.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Kan innehålla laktos
Mozzarella innehåller små mängder laktos. De flesta laktosintoleranta brukar tåla mozzarella. Det finns även helt laktosfri mozzarella.Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Kan vara vegetariskt
Köp mozzarella utan löpe.Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av mozzarella.
Energi: | 255 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 19 g |
Fett: | 20 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Finns i affären:
I ostdisken i närheten av fetaost och färskost.Hållbarhet och förvaring:
I kylskåp ca 1-2 veckor, läs på förpackningen. Mozzarella har oftast ganska kort bäst före datum jämfört med annan färskost.Pris:
ca 120 kr/kgErsätt med:
Fetaost, getost.webmaster
Med vänliga hälsningar