Mozzarella

mozzarella classic Galbani
Mozzarella, italiensk färskost. Detta är Mozzarella classic, ser ut som en boll/klump. Man kan även köpa små bollar (mini) och mozzarella i form av en korv (maxi).

Mozzarella är en italiensk färskost. Den tillverkas av opastöriserad mjölk från vattenbuffel.

Mozzarella är gott att ha i sallader, till pasta och gärna ihop med tomat och basilika.

Mozzarella köps förpackade i vätska, oftast är endast halva vikten själva mozzarellan. Var noga med att kolla vilken vikt som avses när du läser receptet, på recepten.se anges avrunnen vikt. På mozzarella-förpackningen står både totalvikt och avrunnen vikt.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Kan innehålla laktos

Mozzarella innehåller små mängder laktos. De flesta laktosintoleranta brukar tåla mozzarella. Det finns även helt laktosfri mozzarella.

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Kan vara vegetariskt

Köp mozzarella utan löpe.

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av mozzarella.

Energi: 255 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 19 g
Fett: 20 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Finns i affären:

I ostdisken i närheten av fetaost och färskost.

Hållbarhet och förvaring:

I kylskåp ca 1-2 veckor, läs på förpackningen. Mozzarella har oftast ganska kort bäst före datum jämfört med annan färskost.

Pris:

ca 120 kr/kg

Ersätt med:

Fetaost, getost.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Svar till Rasha Skrivet av Susanne
Löpe brukar komma från kalvar men jag kan inte svara för alla sorters mozzarella. Du får ställa frågan till de olika leverantörer som tillverkar och säljer mozzarella för att få rätt svar.
Skrivet av Rasha
Hej! Löpe som ni använder var kommer den ifrån aså vilket djur kommer den ifrån?
Med vänliga hälsningar

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest