Blomkålssoppa

Ingredienser:
- 2 st (à ca 700 g) blomkål
- 2 st gula lökar
- 3 klyftor vitlök
- 6 dl vatten
- 5 dl vispgrädde
- 3 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
Ev: Tillbehör:
- ev. ca 400 g riven ost
- ev. ca 200 g rökt skinka
- eller ev. ca 280 g (2 frp) knaperstekt bacon
- ev. 25 g pinjenötter
Utrustning:
-
Dela blomkålen i buketter. Hacka löken.
- 2 st (à ca 700 g) blomkål
- 2 st gula lökar
Blomkål i buketter. Hackad gul lök. -
Lägg blomkålen och hackad lök i en stor gryta. Pressa över vitlöken. Häll på grädde och vatten. Tillsätt salt och vitpeppar.
- 3 klyftor vitlök
- 6 dl vatten
- 5 dl vispgrädde
- 3 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
Dags att börja koka. -
Låt koka upp och koka sedan ca 10 min tills blomkålen blivit mjuk. Använd gärna lock. Man kan efter några minuter när det sjunkit ihop lite gärna trycka ner blomkålen om det behövs så att allt hamnar under vätskenivån.
När det kokar, tänk på att sänka värmen och hålla koll så det inte kokar över.
Koka blomkålssoppan. -
Under tiden det kokar, förbered gärna tillbehören. Riv osten, strimla skinkan och/eller knaperstek bacon. Om du vill ha rostade pinjenötter, "stek" dem i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått lite färg och doftar gott.
- ev. ca 400 g riven ost
- ev. ca 200 g rökt skinka
- eller ev. ca 280 g (2 frp) knaperstekt bacon
- ev. 25 g pinjenötter
Riven ost. Strimlad rökt skinka. Knaperstekt bacon. Rostade pinjenötter. -
När det kokat klart, ta fram din mixer och mixa soppan slät och fin. Smaka av och tillsätt ev. mer salt och peppar. Skulle det smaka för mycket av något så kan soppan spädas med vatten, mjölk eller grädde.
Servera soppan med tillbehören!
Soppan har kokat klart. Mixa soppan. Färdigmixad soppa.
Näringsvärden
Matlåda
GI Tips
LCHF Tips
Tips för att undvika tillsatser
Variationstips
Hållbarhet och förvaring

webmaster
Den "BÄSTA" blomkålssoppan.. helt enkelt.
Jag kommer och göra det idag igen för min son skull.
MVH.