| LCHF | Lunch |

Fläskpannkaka LCHF

Mycket god LCHF-Fläskpannkaka. Enkelt recept som innehåller mycket protein och fett och få kolhydrater. Gott och mättande.
lchf-fläskpannkaka
Tid: ca 40 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Servering:

Glutenfritt

Utrustning:

Ugn:

  • 225 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
  • 225 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Skär bacon i mindre bitar (om du inte köpt färdigtärnat bacon). Fördela baconet i en ugnsform ca 30 x 40 cm.

    Tips: Använd en bra ugnsform med keramisk beläggning som inget fastnar på, annars är ett tips att använda bakplåtspapper.

    • ca 400 g (3 frp à ca 140 g) bacon
    bacon i ugnsform
    Bacon i ugnsform.
  2. Ställ in baconet i mitten av ugnen i 225°C ca 10 minuter tills baconet ser stekt ut och fått lite färg.

    stekt bacon
    Stekt bacon.
  3. Knäck äggen i en bunke och häll på grädden.

    Vispa ihop med en handvisp.

    knäckta ägg
    Knäckta ägg.
    smeten blandad
    Smeten blandad.
    ägg och vispgrädde
    Ägg och vispgrädde.
  4. Tillsätt keson. Blanda ihop till en jämn smet. Tänk på att inte vispa för mycket, det räcker att det blandar sig.

    keso tillsatt
    Keso tillsatt.
    färdig smet
    Färdig smet.
  5. Riv osten om du inte köpt färdigriven.

    Strö över den rivna osten på baconet och häll sedan på äggstanningen.

    • 150 g mild ost
    bacon och riven ost
    Bacon och riven ost.
    smeten påhälld
    Smeten påhälld.
  6. Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter till fläskpannkakan fått fin färg.

    färdiggräddad lchf-fläskpannkaka
    Färdiggräddad LCHF-fläskpannkaka.
  7. Servera med frysta lingon (som tinar av värmen från fläskpannkakan).

    lchf-fläskpannkakan serverad
    LCHF-fläskpannkakan serverad.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (361 g): 851 kalorier, 4 g kolhydrater, 74 g fett, 45 g protein, 0 g fibrer

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera gärna med sallad eller kokt broccoli.

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven fläskpannkaka i kylen där den håller sig minst 5 dygn. Går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Annica
Åh så god den är, gjorde den precis och jag trodde den skulle bli så där äggig. Men nä, mega god, tack för underbart recept.
Skrivet av Peter
Mycket matig och god! Perfekt LCHF mat för oss rundnätta!🤣
Skrivet av Alexandra
Tack. Så gott. Jag är 60 år,och försöker gå ner i vikt.
Svar till madde Skrivet av Susanne
Vad roligt, det är det bästa betyget! Tack! 😊👍
Skrivet av madde
bästa receptet ! 10år senare och jag kommer tillbaka till det om och om och om igen !

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest