Fläskpannkaka LCHF

Ingredienser:
- ca 400 g (3 frp à ca 140 g) bacon
- 8 st ägg
- 1,5 dl vispgrädde
- 250 g keso
- 150 g mild ost
Servering:
- ca 0,5 dl frysta lingon
Utrustning:
- 1 st ugnsform ca 30x40 cm
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
-
Skär bacon i mindre bitar (om du inte köpt färdigtärnat bacon). Fördela baconet i en ugnsform ca 30 x 40 cm.
Tips: Använd en bra ugnsform med keramisk beläggning som inget fastnar på, annars är ett tips att använda bakplåtspapper.
- ca 400 g (3 frp à ca 140 g) bacon
Bacon i ugnsform. -
Ställ in baconet i mitten av ugnen i 225°C ca 10 minuter tills baconet ser stekt ut och fått lite färg.
Stekt bacon. -
Knäck äggen i en bunke och häll på grädden.
Vispa ihop med en handvisp.
- 8 st ägg
- 1,5 dl vispgrädde
Knäckta ägg. Smeten blandad. Ägg och vispgrädde. -
Tillsätt keson. Blanda ihop till en jämn smet. Tänk på att inte vispa för mycket, det räcker att det blandar sig.
- 250 g keso
Keso tillsatt. Färdig smet. -
Riv osten om du inte köpt färdigriven.
Strö över den rivna osten på baconet och häll sedan på äggstanningen.
- 150 g mild ost
Bacon och riven ost. Smeten påhälld. -
Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter till fläskpannkakan fått fin färg.
Färdiggräddad LCHF-fläskpannkaka. -
Servera med frysta lingon (som tinar av värmen från fläskpannkakan).
- ca 0,5 dl frysta lingon
LCHF-fläskpannkakan serverad.
Näringsvärden
Matlåda
Serveringstips
Hållbarhet och förvaring

webmaster

webmaster

webmaster

webmaster

webmaster
Jag tillsatte lite chili bara men höll mig annars till receptet. Mums!

webmaster

webmaster

webmaster