En mycket god paj med kantareller. För att få den så god som möjligt - tänk på att steka kantarellerna i ordentligt med riktigt smör, välj en god ost samt välj den créme fraichen med högst fetthalt. Det blir då en mäktig men ack så god paj som man inte behöver så stor bit av för att bli mätt.
Servera med grönsallad och gärna en köttbit, t.ex. stekt lövbiff är gott.
GI Tips
Välj dinkelmjöl, hälften fullkorn, hälften vanligt dinkelmjöl.
Hållbarhet och förvaring
Förvara pajen i kylskåp, hållbarhet åtminstone 5 dygn.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Rigmor Pettersson
️ Skrivet av Susanne
Tack för dina synpunkter! Jag har nu uppdaterat receptet för att det ska vara supertydligt. Vad tycker du?
️ Skrivet av Rigmor Pettersson
Hej.varför inte skriva ur 3 dl mjöl på en gång, det här blir väldigt rörigt (i allafall i mitt huvud). Nu var det rena turen att jag läste kommentarer och svar där vikten stod och då 3 dl. Första gången jag gör paj så för mig var det inte självklart. Mvh/Rigmor Pettersson
webmaster
Svar till
Bertel
️ Skrivet av Susanne
Tack för tips!
️ Skrivet av Bertel
Kära Susanne, Jag använder bara i undantagsfall ägg i lådor eller pajer. Istället häller jag på en mjölkstark blandning mjölk och vispgrädde och startar upphettningen i ugnen vid något lägre temperatur (hindrar att nånting rinner över). Det blir bara nånting man kunde rubrisera äggstanning automatiskt. Formen måste var extra hög.
webmaster
Svar till
Nanna Martinsson
️ Skrivet av Susanne
Pajformen ska vara ca 24 cm i diameter, jag har uppdaterat receptet med den informationen. Sedan är det viktigt att låta pajdegen stå i kylen eller frysen innan samt att nagga den med gaffel enligt instruktioner i receptet. Det motverkar att kanterna åker ner. Sedan är det viktigt att du mäter upp mjölet rätt, det ska vara totalt 180 g mjöl (3 dl).
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl