Knäckig äppelpaj
Den här knäckiga äppelpajen är en himmelskt god äppelpaj med knäcktäcke. Otroligt god och superenkel pajdeg som man bara rör ihop och trycker ut med en sked. Ljuvligt god fyllning som även den är enkel och går snabbt att göra.
Tid: 1 timme
Mängd: 6-8 portioner
Ingredienser:
Pajdeg:
- 125 g smör
- 1 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
Fyllning:
- 4 st äpplen
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl grädde
- 1 tsk kanel
- 100 g mandelspån
Serveringsförslag:
- ev. 6-8 portioner vaniljsås
- eller ev. 6-8 portioner vaniljglass
- eller ev. 6-8 portioner kanelglass
- eller ev. ca 3-5 dl vispgrädde
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st pajform ca 20 cm i diameter
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (197 g): 664 kcal, 58 g kolhydrater, 45 g fett, 6 g protein, 3 g fibrer
Serveringstips
Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass.
Hållbarhet och förvaring
Överbliven knäckäppelpaj håller sig minst en vecka i kylskåp. Kan även frysas och där håller den sig minst 3 månader. Men pajen är godast nygräddad.
️ Skrivet av
Hej, hur hanterar/förvarar man knäckig paj så att den behåller knäckigheten?
️ Skrivet av
It tastes like shit. But you can live on it. Skojat!!! Den var jättegod. Lätt att följa receptet :)
️ Skrivet av
I have made this recipe a few times already and we all absolutely love it
️ Skrivet av
Hej, går det att göra den en kväll innan den ska bjudas på?
Är den fortfarande knäckig då? Hur förvaras den till den ska serveras i kyl el. källarsval.
Är den fortfarande knäckig då? Hur förvaras den till den ska serveras i kyl el. källarsval.
️ Skrivet av
Har använt en 20 cm form. Blir bara en enda slabbig röra, stelnar inte...