Recepten.se – Recept> Småkakor> Kladdkakecookies

Kladdkakecookies

Mycket goda segmjuka kladdkakecookies som smakar som kladdkaka i kakform. Verkligen enkla och goda kakor som går snabbt att göra.
kladdkakecookies
Goda mjuksega kladdkakecookies.
Skriv ut   Mejla
Tid: 45 minuter (varav 2x13 min i ugnen)
Mängd: 24 st

Ingredienser:

Vegetariskt

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 12-13 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smält smör i en kastrull på svag värme.

    Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör då och då så att chokladen smälter. Rör till en jämn och fin chokladsmet.

    Låt stå och svalna.

    smält smör
    Smält smör.
    choklad smälter i smöret
    Choklad smälter i smöret.
    smält smör och choklad
    Smält smör och choklad.
  2. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa med elvisp till en ljus och fluffig smet.

    ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    ägg och strösocker vispat
    Ägg och strösocker vispat.
  3. Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

    kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt tillsatt
    Kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt tillsatt.
    smeten blandad
    Smeten blandad.
  4. Tillsätt vetemjölet och den smälta choklad- och smörblandningen. Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet. (Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.)

    Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket leder till torra kakor. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.

    vetemjöl och chokladsmeten tillsatt
    Vetemjöl och chokladsmeten tillsatt.
    kladdkakecookies-smeten
    Kladdkakecookies-smeten klar.
  5. Klicka ut smeten på bakplåtspapper.

    (Låt smeten stå en liten stund och svälla om den skulle vara för lös.)

    Tänk på att ha ganska mycket avstånd mellan eftersom kakorna flyter ut. Till en plåt på 30x40 cm rekommenderar jag att ha 4x3 = 12 kakor.

    smeten utklickad på plåt
    Smeten utklickad på plåt.
  6. Grädda kladdkakecookies mitt i ugnen i 175°C i ca 12-13 minuter. (Vill man ha kladdigare kakor kan tiden i ugnen kortas.)

    (När man tar ut dem från ugnen så sjunker de ihop.)

    Låt kakorna svalna på plåten.

    kladdkakecookies gräddas i ugnen
    Kladdkakecookies gräddas i ugnen.
    färdiggräddade kladdkakecookies
    Färdiggräddade kladdkakecookies.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per kaka (26 g): 111 kcal, 13 g kolhydrater, 6 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Esme
Det här var ett jätte bra recept men blev dok 35 kakor och inte 24 stycken.
Skrivet av colle trollet
Jättegoda och fluffiga kakor! Blev dock 20 kakor inte 24 som det står i receptet.
Svar till Hilda Skrivet av Susanne
Vad roligt att du tycker kakorna är goda. Jag försöker göra mina recept så de är enkla att göra, tydligt att följa beskrivningen och därmed så svårt som möjligt att misslyckas. Det här tillvägagångssättet har jag i många av mina recept och det brukar alltid bli bra och det är enkelt och tydligt. Men det betyder givetvis inte att man inte kan göra på andra sätt.
Skrivet av Hilda
Goda men väldigt konstig beskrivning. Varför ha i bakpulvret och vaniljsocker i smeten först och sen ha i mjölet? Man brukar ju antingen ha i alla torra ingredienser på än gång eller blanda alla torra ingredienser var för sig och sen sikta ner
Skrivet av Tomas
Helt enkelt grymma! Väldigt uppskattade när man bjuder.
Skrivet av Esmeralda
Supergoda! Det här receptet var jätte bra :D:D
Svar till Hanna Skrivet av Susanne
Jag skulle nog hellre förvara dem torrt i rumstemperatur eftersom det är kakor. Jag tror de är ungefär lika goda men nygräddat är väl nästan alltid godast? :)
Skrivet av Hanna
Hej, jag har inte bakat dessa kakor än. Vet nån on de är bäst att ätas nygräddade eller om de smakar lika bra efter en kväll i kylen?
Skrivet av Denise
Återkommande bakverk, passar som en liten kaka till en glasskula o kaffe efter maten. Även uppskattad gåbortpresent 🥰🥰
Skrivet av 🌟
jätte goda
Skrivet av vera
älskar de här kakorna så goda!
Skrivet av Celine och Louise
Hejsan! Min syster (Celines syster) bakade de här kakorna häromdagen och vi var mycket nöjda och belåtna. Suveränt tillsammans med skivad banan och fryst passionsfrukt. Absolut en rekommendation! Ha en fortsatt trevlig eftermiddag! :-)
Skrivet av astrid
Min kompis tog med de till en fest vi hade i skolan före höstlovet. det fanns bara en kvar på slutet på dag
Ha en trevlig dag! Hälsing Astrid
Skrivet av Selma
Väldigt gott och saftigt!
Skrivet av Anonym
Väldigt goda! Ett tips är att lägga till 200g choklad istället för 150g. Det blir också gott att ta typ Daim choklad istället för vanlig mörk choklad, samma med oreo! ;)
Skrivet av RealMadrid :)
Bästa drömkakorna!!
De är 1000 gånger godare än vad de ser ut i bilden!!
Ett tips är att låte smeten jäsa ett tag.
Skrivet av Bonjour!
Så goda alltså wow! De var super goda jag hade de på min fest alla älskade dem!
Skrivet av Hej
Perfekta
Universums godaste
Skrivet av Amanda
Super goda kakor. 🍪 skulle rekommendera att strunta i saltet i smeten utan ta flingsalt på toppen istället 😊
Skrivet av Björnen sover in
Perfekta
Skrivet av Susanne
Tack så mycket! Vad roligt att du tyckte om receptet!
Skrivet av Lindah
Suveränt upplägg på recept! Barnen kunde nästan helt på egen hand! Stora tummar upp. Dessutom smakade det jättebra!
Skrivet av gragamel
very good 😘🤩💯🔥♥️👐👏
Skrivet av Anita
Sååå goda. Favvo bland barnbarnen.
Skrivet av Gunilla Persson
Mycket besviken. Greger åt upp halva smeten och mamma snodde andra halvan när jag tittade bort.
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl