Pizza med pizzadeg med jäst
Ingredienser:
Pizzadeg:
Ev: Fyllning 1: Kebab:
- krossade tomater eller tomatsås
- salt
- röd lök
- kebabkött (köpes fryst i bitar)
- bacon
- paprika
- champinjoner
- vitlök
- riven ost
Ev: Fyllning 2: Hawaii special:
Ev: Fyllning 3: Skaldjur:
- krossade tomater eller tomatsås
- salt
- räkor
- musslor skalade, i konserv
- kronärtskockshjärtan
- paprika
- champinjoner
- basilika
- oregano
- riven ost
Ev: Fyllning 4: Zucchini och tomat (vegetarisk):
- krossade tomater eller tomatsås
- salt
- körsbärstomater
- röd lök i tunna skivor
- champinjoner
- zucchini
- basilika
- oregano
- riven ost
Utrustning:
- ev.
köksmaskin
eller elvisp med degkrokar
Ugn:
- 225-250 °C i mitten av ugnen i 10-15 minuter med över- och undervärme
Gör pizzadeg med jäst så här:
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om.
Tillsätt vetemjölet lite i taget - använd gärna köksmaskin eller elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg. Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant.
Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Degen räcker till 2 st plåtar ca 25x35 cm om man vill ha tunn pizza.
Lägg på någon fyllning (se förslag i receptet) och grädda i 225-250°C i mitten av ugnen 10-15 minuter.
Näringsvärden
Matlåda
GI Tips
Hållbarhet och förvaring
webmaster
webmaster