Jättegod mättande och krämig broccolisoppa som går snabbt och enkelt att göra med en mixer. Servera om du vill med skinka, ost eller rostade pinjenötter.
Mycket god och enkel broccolisoppa, serverad med rostade pinjenötter.
Näringsvärde per portion, beräknat på 4 portioner (353 g): 139 kcal, 5 g kolhydrater, 10 g fett, 6 g protein, 4 g fibrer
Tips för att undvika tillsatser
Använd äkta vispgrädde.
Variationstips
Vitlök kan uteslutas. Grädde kan också uteslutas eller ersättas med mjölk. Man kan också ta mera grädde.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven soppa i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn. Den går även att frysa och håller sig ca 2-3 veckor.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Anna
Min favoritsoppa! :) Gott, snabbt och enkelt!
️ Skrivet av Helena
Hej
Jättegod broccolisoppa, har gjort den tidigare men denna gång helt efter receptet förutom att jag hade svartpeppar istället för vitpeppar.. Till soppan hade vi frallor med olika sorters rökt skinka.
️ Skrivet av Luminita Ion
Tack för dessa enkla och goda recepten.
️ Skrivet av Cicci
Jag tyckte det var för lite salt så jag tog en hel grönsaksbuljong plus lite extra salt.
webmaster
Svar till
Helena
️ Skrivet av Susanne
Så trevligt! Bra att veta att det blev gott även med fryst broccoli! Tack för att du skrev!
️ Skrivet av Helena
Jag gjorde soppan efter ditt recept, tog fryst broccoli istället för färsk. Alla i familjen åt med god aptit.
webmaster
Svar till
Eiwor Malmborg
️ Skrivet av Susanne
Tack för ett bra tips, det är säkert gott om man gillar ädelost!
️ Skrivet av Eiwor Malmborg
Jag rekommenderar att man tar en bit ädelost och låter smälta ner i soppan innan man mixar den Ädelost passar utmärkt till broccoli. . Ljuvligt gott !!
webmaster
Svar till
Sus
️ Skrivet av Susanne
Vad kul att du tyckte om den! Ja den smakar ju verkligen broccoli eftersom det är rejält med broccoli i den och övriga ingredienser medverkar ju till att lyfta fram den fina broccoli-smaken. Tack för att du skrev! :)
️ Skrivet av Sus
Det här är nog den godaste broccolisoppan jag lagat! Älskar den intensiva broccolismaken. Såväl dotter på 2.5 år som make tog dubbla portioner. Jag tog örtsalt istället för vanligt salt, i övrigt följde jag receptet slaviskt :)
webmaster
Svar till
Stefan
️ Skrivet av Susanne
Soppan har tillräckligt med smak, det är lite det som är grejen att när man inte snålar på mängden av råvaran broccoli så behövs ingen extra buljong. Det blir så otroligt gott utan, så jag rekommenderar inte att "förstöra" den med grönsaksbuljong. ;)
️ Skrivet av Stefan
Kan man använda grönsaksbuljong eller har soppan tillräckligt med smak?
webmaster
Svar till
Sara
️ Skrivet av Susanne
Ja det går bra med fryst broccoli också.
️ Skrivet av Sara
Kan man laga soppan med frysta broccoli ?
Svar till
expert
️ Skrivet av matmamman
Varför håller den bara 2-3 veckor i frysen?
️ Skrivet av Suan
Jättegod soppa!
webmaster
Svar till
expert
️ Skrivet av Susanne
Tack så mycket, jag har skrivit in det i receptet!
Svar till
Linda
️ Skrivet av expert
det går att frysa in men inte mer än 2-3 veckor
webmaster
Svar till
Elin
️ Skrivet av Susanne
Ja det låter gott!
️ Skrivet av Elin
Även supergott att ha chilimarinerade räkor till!
️ Skrivet av Annica
Kanongod soppa! Lätt och snabb att göra.
Den blev lite för tjock för min smak, men det är ju lätt åtgärdat. Denna får jag göra fler gånger.
️ Skrivet av Linda
Jag glömde lite text.
Om det går att frysa in, hur länge håller den sig då?
Och går det bra att använda frysta broccolibuketter?
Kan man koka alla samtidigt då?