Pastagratäng

Ingredienser:
- 4 portioner pasta
- 1 st gul lök
- smör att steka i
- 500 g nötfärs
- eller blandfärs
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk basilika
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- grovmalen svartpeppar
- 2 dl (75 g) riven ost
- 2 st tomater
Ugn:
- 250 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
-
Smörj en ugnsform med smör. Tips: Använd slickepott så går det snabbt och enkelt.
Smörj med smör. -
Koka pastan enligt instruktion på förpackningen. När pastan är klar, häll av vattnet.
- 4 portioner pasta
Koka pasta. -
Hacka löken. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek löken några minuter. Tillsätt köttfärsen och låt steka tillsammans tills löken är genomstekt och köttfärsen fått lite färg. Under tiden du steker - finfördela färsen med stekspaden.
Stek löken. Tillsätt färsen. Stekt lök och köttfärs. -
Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Rör om.
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Rör om. -
Tillsätt basilika, timjan, oregano, chilipulver och salt. Låt småkoka i ca 10 minuter.
Smaka av med salt, svartpeppar och de andra kryddorna.
- 1 tsk basilika
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- grovmalen svartpeppar
Tillsätt kryddor. Köttfärsröran småkokar. -
Lägg pastan i den smorda ugnsformen. Fördela köttfärsröran ovanpå.
Pasta i ugnsformen. Köttfärsröran fördelad över pastan. -
Riv osten om du inte köpt färdigriven. Strö över ost och skiva tomaterna och lägg dem ovanpå osten.
Riven ost. Fördela riven ost ovanpå köttfärsen. Lägg på tomatskivor. -
Gratinera mitt i ugnen i 250°C i ca 10 minuter.
Gratinera i ugnen. Färdig pastagratäng.
Matlåda
Serveringstips
Hållbarhet och förvaring

webmaster
Det ska vara chilipulver, men chilipeppar går nog också bra. Chilipulver är inte lika starkt som chilipeppar så om man inte vill ha det för starkt så ta chilipulver.
Tack för att du påpekade detta!
Snabbt o lätt som jag vill ha det.
Över förväntan och hela familjen åt så det stod ur öronen!!
Tack för receptet :-)

webmaster