Recepten.se – Recept> GI> Omelett

Omelett

Snabbt och lätt som en plätt! Tillaga omelett med olika fyllningar. Man kan också göra den utan fyllning, så kallad omelette naturell. Det är enkelt och går snabbt att göra och lätt att variera. Mättande med få kolhydrater, mycket protein och passar både den som följer GI och LCHF.
omelett
En omelett fylld med strimlad rökt skinka. Snabbt, enkelt, gott och dessutom mättande med få kolhydrater.
Skriv ut   Mejla
Tid: 10 minuter
Mängd: 1 portion

Ingredienser:

Ev: Fyllning (välj något av följande):

Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt - Välj en vegetarisk fyllning.

Utrustning:

Gör så här:

  1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt vatten, salt och ev. peppar.

    Vispa ihop med en handvisp eller gaffel. Det ska bara vispas lätt.

    ägg, vatten, salt i en bunke
    Ägg, vatten, salt i en bunke.
    omelettsmeten lätt vispad
    Omelettsmeten lätt vispad.
  2. Tillsätt om du vill någon av fyllningarna och blanda i äggsmeten.

    omelettsmet med strimlad rökt skinka
    Omelettsmet med strimlad rökt skinka.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. När smöret slutat bubbla är stekpannan lagom varm.

    Häll äggsmeten i stekpannan.

    stekpanna med smör
    Stekpanna med smör. Dags att hälla i omelettsmeten.
    omelettsmeten i stekpannan
    Omelettsmeten i stekpannan.
  4. Grädda omeletten genom att steka den på medelvärme eller något lägre (den ska inte bli bränd). Skaka pannan någon gång då och då så den lösa äggsmeten rinner ner. När kanten på omeletten börjar se klar ut kan man lyfta lite på den med en stekspade så att lös äggsmet i mitten rinner ner.

    När äggsmeten stelnat är omeletten klar (det brukar ta ca 5-10 minuter).

    Vik den dubbelt och lägg den på en tallrik och servera!

    omeletten färdigstekt
    Omeletten färdigstekt.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (147 g): 159 kcal, 0 g kolhydrater, 12 g fett, 14 g protein, 0 g fibrer

Tips & tricks

Gör inte omelett med mer än 4-6 ägg på en gång i en stekpanna.

GI Tips

Omelett har lågt GI.

LCHF Tips

Omelett innehåller nästan inga kolhydrater. Perfekt LCHF-kost.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Jonas Paulsson
Bra recept på en god omelett
Skrivet av Eva Sand, Malmö
Varmt TACK för dessa underbart goda och enkla recept !!!

Hälsningar från Tant Eva i Skåneland
Skrivet av Andreas
Testade tyckte d va gott
Skrivet av Anders
Blev jättegott och enkelt är det också.
Skrivet av Sandra
Jag är urkass på att laga mat men det här gick faktiskt ganska bra! I alla fall tills jag skulle vika den, då gick den sönder. Men det var ju gott i alla fall!
Skrivet av rahma
wow den blev jättegott jag lade i ost istället för fläsk 😁❤
Skrivet av Hej
Jätte gott😀
Skrivet av Peter
Gjorde min första omelett och följde receptet. Succé !
Skrivet av Karin
Vilket enkelt och gott recept, stort tack!
Bra att ha med bilder på varje steg, det gör processen tydlig 😊

Det gjorde att till och med jag som har noll koll i köket lyckades med detta och har nu fått ett alternativ till nudlar 😂
Svar till christer Skrivet av Susanne
Varsågod och tack för de vänliga orden! ❤
Skrivet av christer
Hej Suss Tack för recept och din fina sajt
Svar till Stina Skrivet av Susanne
Varsågod! Kul att du tyckte om det! :)
Skrivet av Stina
Det var verkligen lättlagat och väldigt gott. Tack för ett enkelt och bra recept på omelett!
Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder steg för steg.
Svar till Linus Skrivet av Susanne
Ja den blir klar fortare med en större stekpanna. Har man en mindre stekpanna så blir ju smeten tjockare i stekpannan och då får man steka lite längre tid och då kan man också behöva sänka värmen lite så den inte blir bränd.
Skrivet av Linus
Den blir nog god, men jag tror jag hade den i en för liten stekpanna? Kanske...
Svar till Ben Nilsson Skrivet av Susanne
Tack! :) Låter gott!
Skrivet av Ben Nilsson
Letade efter recept på omelett som lunch åt barnen. Tycker att din hemsida för det första är så lättläst och sedan har du så bra och goda recept.
Omeletten blev mycket god, med grädde, skuren falukorv, körsbärstomater och ost ovanpå.
Tack!
Svar till Rasmus Skrivet av Susanne
Trevligt att höra! :) Det är inte de mest komplicerade recepten som är de godaste, tycker inte jag iaf. :)
Skrivet av Rasmus
Tycker inte att det är speciellt roligt alls att laga mat, men när det är så här lätta och framförallt goda recept är det nästan roligt att göra olika varianter. Gör denna omelett flera gånger i veckan sen jag hittade den, tack så mycket!
Svar till Ida Skrivet av Susanne
Låter gott! Tack för att du delar med dig! :)
Skrivet av Ida
Jag är en 13 åring som älskar att laga mat. Jag provade att ha i basilika, salladskrydda och dill. Sedan blandade jag även i hackad spenat och till sist tillsatte jag några bitar tärnad falukorv. Blev hur gott som helst! Kan varmt rekommendera.
Svar till Johan Skrivet av Susanne
Det låter gott! Tack för bra tips!
Skrivet av Johan
Hej!

Använde ditt grundrecept till att göra en omelett med tärnad älgfalu, riven Grana Padano-ost och körvel. Blev fantastiskt gott, kan rekommenderas!
Svar till Jonas Skrivet av Susanne
Det låter supergott! Tack för tips!
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl