
webmaster
Recept med Potatismjöl
Näringsvärden
Vikt-Volym
Potatismjöl är potatisstärkelse. Det ser ut som ett vitt pulver som kan användas som redning till såser, soppor och kräm. Det används också för att strö över bär och frukt i paj för att suga upp fruktsaften.
En redning med potatismjöl gör man genom att röra ut potatismjöl i lite vatten och hälla i det under vispning i t.ex. kräm. Direkt när man ser bubblan när det kokat upp så är krämen klar.
Potatismjöl är glutenfritt.
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av potatismjöl.
Energi: | 334 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 81 g |
Protein: | 1 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 1 g |
Engelskt namn:
potato starch, potato flourFinns i affären:
Oftast bland bakgrejer.GI tips:
Potatismjöl är potatistärkelse och det har mycket högt GI.Hållbarhet och förvaring:
Torrt i rumstemperatur.Näringsvärdestips:
Innehåll per 100 g: 80.6 g kolhydrater, 16 g vatten, 1 g protein, 0 g fett. Mineraler: fosfor 7 mg, järn 0.5 mg, kalcium 20 mg, kalium 15 mg, magnesium 5 mg, natrium 8 mg, zink 0.3 mgErsätt med:
Maizena (majsstärkelse), arrowrot. I England: cornflour.Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!
Ja du ska nog byta mot samma mängd. Jag vågar dock inte ge några garantier för att det alltid fungerar att byta maizena mot potatismjöl, särskilt inte när det är så stora mängder.
Skriv gärna igen om du provar hur det blev och vilket recept det är. Hoppas det går bra!