Potatismjöl

potatismjöl
Potatismjöl

Potatismjöl är potatisstärkelse. Det ser ut som ett vitt pulver som kan användas som redning till såser, soppor och kräm. Det används också för att strö över bär och frukt i paj för att suga upp fruktsaften.

En redning med potatismjöl gör man genom att röra ut potatismjöl i lite vatten och hälla i det under vispning i t.ex. kräm. Direkt när man ser bubblan när det kokat upp så är krämen klar.

Potatismjöl är glutenfritt.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av potatismjöl.

Energi: 334 kcal
Kolhydrater: 81 g
Protein: 1 g
Fett: 0 g
Fibrer: 1 g

Tips och info

Engelskt namn:

potato starch, potato flour

Finns i affären:

Oftast bland bakgrejer.

GI tips:

Potatismjöl är potatistärkelse och det har mycket högt GI.

Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur.

Näringsvärdestips:

Innehåll per 100 g: 80.6 g kolhydrater, 16 g vatten, 1 g protein, 0 g fett. Mineraler: fosfor 7 mg, järn 0.5 mg, kalcium 20 mg, kalium 15 mg, magnesium 5 mg, natrium 8 mg, zink 0.3 mg

Ersätt med:

Maizena (majsstärkelse), arrowrot. I England: cornflour.

Vad väger potatismjöl?

Måttomvandla potatismjöl mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Svar till Pernilla Birkholt Skrivet av Susanne
Ibland kan man ersätta vetemjöl med potatismjöl men oftast inte. Det är möjligt att man kan göra en tuppkaka på potatismjöl, jag tror att det går men jag har inte provat så jag vågar inte lova något.
Skrivet av Pernilla Birkholt
Kan jag använda potatismjöl och ersätta vetemjöl med det?
Kan jag göra en tuppkaka på potatismjöl?
Svar till Ros-marie Nilsson Skrivet av Susanne
Intressant, tack!
Skrivet av Ros-marie Nilsson
Riv potatisen fint. Lägg i en stor skål med vatten. Rör runt då och då tills all stärkelse fällts ut. Ta upp den rivna potatisen med hålslev eller sil. Låt vätskan sedimentera. Häll bort vattnet försiktigt. Stärkelsen är kvar i botten. Låt den lufttorka. Potatismjölet är klart.
Svar till Kath Skrivet av Susanne
Jag har tyvärr ingen direktkontakt med livsmedelsproducenter. Så om du vill framföra detta till de som tillverkar potatismjölet så måste du själv kontakta dem. Jag håller med dig om att potatismjöl är en bra och ren produkt!

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest