Häll ströbröd, potatismjöl och vatten i en bunke och rör om. Låt stå ca 10 minuter så att det sväller. Under tiden det sväller kan man passa på att hacka lök, rödbetor och smörgåsgurka i små bitar.
Rör ner salt och svartpeppar och blanda därefter ihop med köttfärsen.
Blanda sist ner ägg, hackad lök, hackade rödbetor, hackad smörgåsgurka och kapris.
Forma smeten till ca 8 biffar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek ca 3-4 minuter på varje sida på medelhög värme.
Var försiktig när du vänder biffarna för de ramlar ganska lätt isär.
När biffarna är färdiga stek lök och ev. haricot verts eller sockerärtor ett par minuter.
Servera tillsammans med potatismos och tillbehör.
1. Häll ströbröd, potatismjöl och vatten i en bunke och rör om. 2. Under tiden det sväller, hacka röd lök. 3. Hacka även rödbetor och smörgåsgurka i små bitar. 4. Nu har det svällt och smeten är betydligt tjockare. 5. Blanda salt och peppar och lägg i köttfärsen. 6. Rör ihop köttfärsen med smeten.7. Blanda sist ner ägg, hackad lök, hackade rödbetor, hackad smörgåsgurka och kapris. 8. Forma till biffar. 9. Stek i en upphettad stekpanna 3-4 minuter på ena sidan.10. Vänd på biffarna och stek 3-4 minuter även på andra sidan. 11. Var försiktig när du vänder biffarna så att de inte går sönder. Själv använde jag två stekspadar som på bilden. 12. Stek tillbehören, rödlöken behöver lite längre stektid än sockerärtorna så börja steka den några minuter före sockerärtorna.