webmaster
Info om havregryn och gluten.
Recept med Vetemjöl
Näringsvärden
Vikt-Volym
Vetemjöl är finmalet och siktat mjöl av vete. Det är den vanligaste mjölsorten och ingår i många bakverk och till redningar i såser.
Vetemjöl innehåller mycket gluten vilket gör att bakverket höjer sig. Därför bör man alltid ha åtminstone lite vetemjöl när man bakar bröd eftersom det annars blir väldigt kompakt.
Ekologiskt vetemjöl är betydligt dyrare än vanligt vetemjöl men det är å andra sidan nyttigare och inga kemikalier har använts vid odlingen. I vanligt vetemjöl så tillsätter man konstgjorda vitaminer i efterhand eftersom de naturliga inte finns kvar. I ekologiskt vetemjöl finns de naturliga vitaminerna kvar. Naturliga vitaminer är bättre än konstgjorda.
Tillsatsfritt: kan innehålla tillsatser
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Nej
Vegetariskt: Ja
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av vetemjöl.
Energi: | 352 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 72 g |
Protein: | 9 g |
Fett: | 2 g |
Fibrer: | 4 g |
Engelskt namn:
wheat flourFinns i affären:
Bland mjöl och bakgrejor.GI tips:
Vetemjöl har högt GI. Vetemjöl kan oftast bytas ut mot siktat dinkelmjöl som har lite lägre GI. I pajdeg kan man oftast byta ut vetemjölet mot hälften grahamsmjöl.Hållbarhet och förvaring:
Torrt i rumstemperatur eller svalare.Pris:
ca 25 kr för 2 kgErsätt med:
Siktat dinkelmjöl fungerar oftast. I redningar till såser: idealmjöl, maizenamjöl.1 msk | 9 g |
---|---|
1 dl | 60 g |
100 g | 1.67 dl |
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!