Idealmjöl
Recept med Idealmjöl
Näringsvärden
Vikt-Volym
Idealmjöl kan man säga är klumpfritt vetemjöl.
Idealmjöl är bra att använda när man gör sås eller grytor och vill ha såsen lite tjockare. Då kan man bara vispa ner idealmjöl utan att det klumpar sig som det skulle göra om man använder vanligt vetemjöl.
Använder man vanligt vetemjöl så måste man röra ut det i lite vätska först (vanligtvis vatten eller mjölk) för att få bort klumpar och hälla i en stråle som man vispar ner, vilket kallas att göra en toppredning.
Med idealmjöl sparar man lite tid på att slippa göra en redning och det är också enklare att dosera idealmjölet - ta lite i taget tills man får önskad tjocklek. Tänk på att vispa ordentligt när man häller på idealmjölet för annars så kan det (faktiskt) klumpa sig.
Jag rekommenderar att inte ta för mycket idealmjöl för då kan såsen se lite smågrynig ut. Vill man göra en sås mycket tjockare så att det krävs stor mängd idealmjöl (mer än några teskedar på 4 portioner) så rekommenderar jag att göra en redning med vetemjöl i första hand eftersom det då blir en finare sås. Sedan kan man komplettera med idealmjöl för att finjustera.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Nej
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Nej
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av idealmjöl.
Energi: | 350 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 71 g |
Protein: | 10 g |
Fett: | 2 g |
Tips och info
Finns i affären:
Bland mjöl.Hållbarhet och förvaring:
Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig ett par år, se bäst före datum.Pris:
ca 10 kr för 500 gErsätt med:
Gör en toppredning, d.v.s. blanda vetemjöl och lite vatten/mjölk/grädde så att vetemjölet blir utblandat utan klumpar och häll i en stråle som du vispar ner. Arrowrot fungerar på samma sätt som idealmjöl.Vad väger idealmjöl?
1 tsk | 3 g |
---|---|
1 msk | 9 g |
Måttomvandla idealmjöl mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!
När det gäller Idealmjölet har en del konsumenter hört av sig och upplevt att mjölet inte beter sig som det brukar eller har samma konsistens som vanligt.
Detta är något vi tar på största allvar och vi håller just nu på att se över processen för att säkerställa kvalitén framåt. Under tiden rekommenderar vi att man löser upp Idealmjölet i kallt vatten.
Vi beklagar att du har fått en produkt som inte lever upp till förväntan. Om ni vill skapa en reklamation ber vi er vänligen att kontakta oss via vår hemsida eller via mail.
Mvh// Linda - Team Kungsörnen
webmaster
Jag undrar varför ni förändrat strukturen på idealmjölet? Förr var det enkelt att använda, men nu blir det alltid klumpigt, likt små geléklumpar. Det är bättre att använda vanligt vetemjöl.
Finns den gamla sortens idealmjöl kvar?
Gör jag något fel vid användningen? Det som händer nu hände aldrig med den gamla sorten.
webmaster