Hallonpaj med smuldeg

Baka denna fantastiskt goda hallonpaj som är superenkel att göra med smuldeg som blir extra god med både kokosflingor och havregryn i smeten.
hallonpaj
Tid: ca 30 min varav 20 min i ugnen
6 portioner

Ingredienser:

Smuldeg:

Servering:

Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp smör, strösocker och vaniljsocker till smuldegen i en bunke. Skär gärna smöret i mindre bitar så blir det mjukt fort.

    Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt. Gör under tiden nästa steg.

    hallonpaj steg 1: smör, strösocker, vaniljsocker
    Smör, strösocker, vaniljsocker.
  2. Tag fram en rund pajform ca 24 cm i diameter (storleken är inte jättenoga). Fördela hallonen där i och strö över strösocker och potatismjöl.

    Frysta hallonen kan tas direkt från frysen, de behöver inte tinas.

    hallonpaj steg 2: hallon med strösocker och potatismjöl
    Hallon med strösocker och potatismjöl i pajform.
  3. Arbeta ihop smör, strösockret och vaniljsockret till en jämn smet. Använd gärna elvisp med vispar.

    hallonpaj steg 3: smör och socker blandat
    Smör och socker blandat.
  4. Tillsätt havregryn, kokosflingor, vetemjöl. Arbeta ihop till en smuldeg.

    Jag fortsätter använda elvisp med vispar.

    hallonpaj steg 4: havregryn, kokos och mjöl tillsatt
    Havregryn, kokos och mjöl tillsatt.
    hallonpaj steg 4: smuldegen klar
    Smuldegen klar.
  5. Fördela smuldegen över hallonen. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills pajen fått gyllene färg.

    hallonpaj steg 5: smuldeg ovanpå hallonen
    Smuldeg ovanpå hallonen.
    hallonpaj steg 5: gräddad hallonpaj
    Gräddad hallonpaj.
  6. Låt svalna något. Servera sedan hallonpajen varm eller ljummen med vispad grädde, glass eller vaniljsås.

    hallonpaj steg 6: serverad hallonpaj
    Serverad hallonpaj.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (125 g): 453 kalorier, 36 g kolhydrater, 32 g fett, 4 g protein, 5 g fibrer

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Ida
Super gott!! Receptet var enkelt att följa eftersom att det fanns bilder, och det tar hälften så lång tid som andra recept!
Skrivet av Soffn
Potatismjölet är för att absorbera vätskan från hallonen så att det inte blir för rinnigt i botten. Man kan skippa det men jag rekommenderar inte.
Skrivet av Amanda
Jätte gott btw, familjen älskade den
Skrivet av Amanda
Vad är potatismjölet till för och kan man skippa det?
Skrivet av Ae
Jätte gott

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest