Utrustning:
Mät upp smör, strösocker och vaniljsocker till smuldegen i en bunke. Skär gärna smöret i mindre bitar så blir det mjukt fort.
Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt. Gör under tiden nästa steg.
Tag fram en rund pajform ca 24 cm i diameter (storleken är inte jättenoga). Fördela hallonen där i och strö över strösocker och potatismjöl.
Frysta hallonen kan tas direkt från frysen, de behöver inte tinas.
Arbeta ihop smör, strösockret och vaniljsockret till en jämn smet. Använd gärna elvisp med vispar.
Tillsätt havregryn, kokosflingor, vetemjöl. Arbeta ihop till en smuldeg.
Jag fortsätter använda elvisp med vispar.
Fördela smuldegen över hallonen. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills pajen fått gyllene färg.
Låt svalna något. Servera sedan hallonpajen varm eller ljummen med vispad grädde, glass eller vaniljsås.
Näringsvärden
Visa alla kommentarer
Recept och foto: Susanne Jarl