Hallonpaj med smuldeg

Ingredienser:
- 250 g hallon
- 2 msk strösocker
- 0,5 tsk potatismjöl
Smuldeg:
- 200 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl havregryn
- 1 dl kokosflingor
- 2,5 dl vetemjöl
Servering:
- ev. 3 dl vispgrädde
- ev. vaniljglass
Utrustning:
- 1 st pajform ca 24 cm i diameter
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
-
Mät upp smör, strösocker och vaniljsocker till smuldegen i en bunke. Skär gärna smöret i mindre bitar så blir det mjukt fort.
Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt. Gör under tiden nästa steg.
- 200 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
Smör, strösocker, vaniljsocker. -
Tag fram en rund pajform ca 24 cm i diameter (storleken är inte jättenoga). Fördela hallonen där i och strö över strösocker och potatismjöl.
Frysta hallonen kan tas direkt från frysen, de behöver inte tinas.
- 250 g hallon
- 2 msk strösocker
- 0,5 tsk potatismjöl
Hallon med strösocker och potatismjöl i pajform. -
Arbeta ihop smör, strösockret och vaniljsockret till en jämn smet. Använd gärna elvisp med vispar.
Smör och socker blandat. -
Tillsätt havregryn, kokosflingor, vetemjöl. Arbeta ihop till en smuldeg.
Jag fortsätter använda elvisp med vispar.
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 1 dl kokosflingor
Havregryn, kokos och mjöl tillsatt. Smuldegen klar. -
Fördela smuldegen över hallonen. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills pajen fått gyllene färg.
Smuldeg ovanpå hallonen. Gräddad hallonpaj. -
Låt svalna något. Servera sedan hallonpajen varm eller ljummen med vispad grädde, glass eller vaniljsås.
- ev. 3 dl vispgrädde
- ev. vaniljglass
Serverad hallonpaj.