Ströbröd
Recept med Ströbröd
Näringsvärden
Vikt-Volym
Ströbröd eller skorpmjöl är torkade brödsmulor av vitt bröd. Ströbröd används till panering, till köttbullar, till vissa potatisrätter, till sockerkaksformar för att smeten inte ska fastna och även som ingrediens i vissa bakverk m.m. När man panerar så suger ströbrödet upp mycket fett.
Vanligtvis köper man ströbröd i affären som har lång hållbarhet men man kan också själv smula färskt bröd. Det blir då mjukare och luftigare och vissa tycker det blir godare i köttfärs och till panering än köpt ströbröd. Man kan egentligen använda vilket bröd som helst men bäst blir en dag gammalt ljust bröd.
Ströbröd och skorpmjöl är samma sak.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Nej
Oftast innehåller ströbröd tillsatser som t.ex. emulgeringsmedel. För att undvika tillsatser kan man baka sitt eget bröd utan tillsatser och smula det.Laktosfritt: Kan innehålla laktos
Läs på förpackningen.Glutenfritt: Nej
Det finns även glutenfritt ströbröd att köpa.Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av ströbröd.
Energi: | 405 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 70 g |
Protein: | 10 g |
Fett: | 8 g |
Fibrer: | 5 g |
Tips och info
Engelskt namn:
bread crumbsFinns i affären:
Lite olika. Ibland i närheten av mjöl och bakgrejer. Ibland i närheten av knäckebröd och kex.GI tips:
Ströbröd är brödsmulor från vitt bröd och har därför mycket högt GI.Hållbarhet och förvaring:
Håller sig ett par år. Se bäst före datum.Ersätt med:
Krossade kexsmulorVad väger ströbröd?
Måttomvandla ströbröd mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!