En ljuvligt god svartvinbärspaj med knäckigt täcke som verkligen är superenkel att göra. Knäcktäcket görs enkelt genom att bara smälta smöret och blanda med övriga ingredienser så det blir väldigt lite disk och går väldigt snabbt att göra. Men framförallt så blir pajen så otroligt god och den blir glutenfri med mandelmjöl, men den går även att göra med vetemjöl om man hellre vill det men då blir den inte glutenfri.
Laktosfritt - Vanligt smör innehåller ytterst lite laktos annars finns laktosfritt smör. Servera med laktosfria tillbehör.
Glutenfritt - Med mandelmjöl blir pajen glutenfri. Vanliga havregryn kan innehålla ytterst små mängder gluten, är man väldigt känslig finns ren havre att köpa.
Vegetariskt
Utrustning:
1 st
pajform eller annan form som tål ugn ca 22 cm i diameter
Ugn:
175 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Näringsvärde per portion (129 g): 455 kalorier, 44 g kolhydrater, 28 g fett, 6 g protein
Hållbarhet och förvaring
Överbliven svartvinbärspaj håller sig minst 1 vecka i kylskåp.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Maria B
Vanlig havre innehåller ca 5% vete. Välj alltid glutenfri havre om du är glutenintolerant
webmaster
Svar till
Maria Wahl
️ Skrivet av Susanne
Ok, vad bra! Bra att veta också att det blev gott även utan mjöl! Tack för att du skrev!
️ Skrivet av Maria Wahl
Jag körde utan mjöl, bara havregryn. Den blev jättegod!!
webmaster
Svar till
Maria Wahl
️ Skrivet av Susanne
Ja det är både 3 dl havregryn + 1,5 dl mandelmjöl eller vetemjöl. Det blir som en knäckig smuldeg. Möjligen skulle jag kunna tänka mig att om du tar vetemjöl istället för mandelmjöl kanske det fungerar lika bra med 1 dl.
️ Skrivet av Maria Wahl
Men är det 3 dl havregryn OCH vetemjöl ...det blir väldigt mycket??
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl