Pajskalet:175 °C i mitten av ugnen i ca 8 minuter med över- och undervärme
Hela pajen:175 °C i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter med över- och undervärme
Baka blåbärspaj så här:
Serveringstips:
Severa med vaniljsås eller glass.
Tips & tricks:
Om man inte har smör hemma kan man byta ut det mot 1 ½ dl flytande smör. Uteslut då vattnet. Blir degen ändå kladdig, tillsätt ev. lite mera mjöl.
GI Tips:
Ta mindre socker, det går att halvera sockermängden, den blir söt ändå. Ta gärna fullkornsvetemjöl istället för vanligt vetemjöl, men den blir godare med vanligt vetemjöl.
Planeringstips:
Om man låter pajskalet svalna efter att det gräddats så kan man förbereda resten och ställa in hela pajen i kylskåp och sedan grädda strax innan den ska serveras.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl