Ananassmulpaj

God och saftig ananas kryddad med ingefära tillsammans med ett krispigt kokos-smultäcke blir verkligen supergott. Detta recept smulpaj går dessutom väldigt snabbt att göra.
ananassmulpaj
Tid: 30 minuter, varav 14 minuter i ugnen.
3-4 portioner

Ingredienser:

Smuldeg:

Fyllning:

Servering:

Vegetariskt

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 14 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp kokosflingor, vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Rör om så det blir blandat.

    kokos, mjöl, strösocker, vaniljsocker
    Kokos, mjöl, strösocker, vaniljsocker.
    torra ingredienser till smuldegen blandade
    Torra ingredienser till smuldegen blandade.
  2. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar.

    Låt detta stå framme i rumstemperatur medan du gör nästa steg (för att smöret ska bli mjukt).

    smöret tillsatt i skurna bitar
    Smöret tillsatt i skurna bitar.
  3. Om du köper ananas i konservburk så häll av juicen ordentligt.

    Lägg (väl avrunna) ananasbitar i en liten ugnssäker form.

    Sikta över potatismjöl och ingefära.

    ananasbitar i ugnsform
    Ananasbitar i ugnsform.
    ananas med potatismjöl och ingefära
    Ananas med potatismjöl och ingefära.
  4. Nyp ihop smuldegen för hand till en smulig deg. (Man kan även använda elvisp med vispar.)

    Fördela smuldegen ovanpå ananasbitarna.

    smuldegen klar
    Smuldegen klar.
    ogräddad ananassmulpaj
    Ogräddad ananassmulpaj.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 14 minuter tills pajen fått fin gyllene färg.

    pajen gräddas i ugnen
    Pajen gräddas i ugnen.
  6. Låt ananassmulpajen svalna och servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

    färdiggräddad ananassmulpaj
    Färdiggräddad ananassmulpaj.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 4 portioner (169 g): 504 kalorier, 35 g kolhydrater, 37 g fett, 4 g protein, 8 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven ananaspaj i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Ebba
Kan man ha krossad annanas i burk istället för bitar?
Skrivet av Natalie
Mycket gott och enkelt recept!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest