Ananassmulpaj
God och saftig ananas kryddad med ingefära tillsammans med ett krispigt kokos-smultäcke blir verkligen supergott. Detta recept smulpaj går dessutom väldigt snabbt att göra.
Ananassmulpaj severad med vispad grädde.
Tid: 30 minuter, varav 14 minuter i ugnen.
Mängd: 3-4 portioner
Ingredienser:
Smuldeg:
Fyllning:
Servering:
Vegetariskt
Ugn:
200 °C i mitten av ugnen i ca 14 minuter med över- och undervärme
Mät upp kokosflingor, vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Rör om så det blir blandat.
Kokos, mjöl, strösocker, vaniljsocker.
Torra ingredienser till smuldegen blandade.
Tillsätt smöret skuret i mindre bitar.
Låt detta stå framme i rumstemperatur medan du gör nästa steg (för att smöret ska bli mjukt).
Smöret tillsatt i skurna bitar.
Om du köper ananas i konservburk så häll av juicen ordentligt.
Lägg (väl avrunna) ananasbitar i en liten ugnssäker form.
Sikta över potatismjöl och ingefära.
Ananasbitar i ugnsform.
Ananas med potatismjöl och ingefära.
Nyp ihop smuldegen för hand till en smulig deg. (Man kan även använda elvisp med vispar.)
Fördela smuldegen ovanpå ananasbitarna.
Smuldegen klar.
Ogräddad ananassmulpaj.
Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 14 minuter tills pajen fått fin gyllene färg.
Pajen gräddas i ugnen.
Låt ananassmulpajen svalna och servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.
Färdiggräddad ananassmulpaj.
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 4 portioner (169 g): 504 kcal, 35 g kolhydrater, 37 g fett, 4 g protein, 8 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven ananaspaj i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.
️ Skrivet av Ebba
2019-09-25 20:01
Kan man ha krossad annanas i burk istället för bitar?
️ Skrivet av Natalie
2018-02-26 18:29
Mycket gott och enkelt recept!