
webmaster
Skär köttet i mindre bitar.
Hacka löken.
Koka upp ananasjuicen, vinäger, soja, kardemumma och ingefära i en kastrull.
Lägg i löken och låt koka någon minut. Skär under tiden paprikan i mindre bitar.
Lägg i köttet och paprikan i grytan och låt koka på svag/medelvärme i ca 10 minuter under lock.
Skär under tiden ananasringarna i mindre bitar.
Rör ut potatismjölet i vattnet i en liten skål. Häll ner redningen i grytan samtidigt som du rör.
(Tänk på att röra i skålen med potatismjöl och vatten precis innan du häller i det i grytan eftersom potatismjölet sjunker till botten väldigt fort vilket ökar risken för klumpar. Potatismjölet kan också fastna i botten av skålen och då kan man röra i lite mer vatten så det löser upp sig igen och röra ner det i grytan.)
Låt grytan koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Rör ner ananasbitarna. Låt stå någon minut bara så det blir varmt och servera direkt. (Om ananasen kokar blir den mosig.)