En god citronpaj med lime som verkligen rekommenderas. En perfekt balans mellan surt och sött - en riktigt god sötsyrlig paj som är en perfekt efterrätt och avrundning på en god middag.
Näringsvärde per bit (124 g): 361 kalorier, 38 g kolhydrater, 21 g fett, 5 g protein, 1 g fibrer
Tips & tricks
Man kan smaksätta pajdegen med 1 msk citronsaft.
Planeringstips
Citronpajen kan förvaras färdiggräddad i kylskåp två dagar innan servering. Gör garneringen precis innan servering eftersom limeskivorna torkar och florsockret annars smälter.
Hållbarhet och förvaring
Citronpajen kan förvaras i kylskåp åtminstone 5 dagar. Pajen går bra att frysa och tina i mikron. I frysen håller sig pajen minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av sandra
Hej! Missade helt att man skulle ha citron och limesaft i fyllningen.
Hade bara det rivna från citron och limen.
Kommer det att påverka något i smaken eller behöver jag inte oroa mig?
Med vänlig hälsning, en stressad tjej som bakar denna för första gången.
️ Skrivet av Ann-Catrin
Smeten blir god, men fyllningen stelnar inte. Jag förstår inte vad jag gör för fel!
️ Skrivet av Sofia
Har en idé om att göra en citronpaj med mörkt choklad-pajskal.
Kan man ta ditt chokladpaj-skal och din citronpajsfyllning? Tänkte en riktigt mörk chokladbotten. Kanske mer som fransk chokladkaka.
Vad tror du?
️ Skrivet av Eva
Hej, ska inte pajskalet förgräddas?
️ Skrivet av mercy
Jag har gjort denna paj flera gånger. Den är såååååå gott. tack så mycket 😍😍
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl