Kokostoscakladdkaka

Ingredienser:
Kladdkaka:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 4 msk kakao
- 2 dl (120 g) vetemjöl
Kokostäcke:
- 50 g smör
- 150 g (4,25 dl) kokosflingor
- 1 dl strösocker
- 0,75 dl (105 g) ljus sirap
- 1 dl vispgrädde
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 5 minuter med över- och undervärme
-
Smält smöret.
Använd en kastrull som rymmer minst 1,5 liter så att all smet får plats.
Tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om då och då tills allt smör smält.
- 150 g smör
Smält smör. -
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Smord och bröad form. -
Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker och salt till det smälta smöret. Vispa till en jämn smet.
(Använd gärna elvisp med vispar och vispa på full effekt ca 20 sekunder.)
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
Ägg, strösocker, vaniljsocker, salt tillsatt. Smeten vispad. -
Tillsätt kakao och vetemjöl. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Kakao och vetemjöl tillsatt. Kladdkakssmeten klar. -
Häll smeten i formen.
Smeten i formen. -
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 15 minuter. Den ska svaja i mitten om man skakar till den lite försiktigt.
Låt kakan stå i rumstemperatur i 15 minuter (eller lite mer). Gör kokostoscasmeten under tiden.
Gräddad kladdkaka. -
Gör kokostoscatäcket. Mät upp smör, kokosflingor, strösocker, ljus sirap och vispgrädde i en kastrull.
- 50 g smör
- 150 g (4,25 dl) kokosflingor
- 1 dl strösocker
- 0,75 dl (105 g) ljus sirap
- 1 dl vispgrädde
Ingredienser till kokostoscatäcket. -
Smält och blanda. Låt koka upp, sänk värmen och låt småkoka på spisen ca 15 minuter.
Kokostoscasmeten blandad när smöret smält. Kokostoscasmeten kokar. Kokostoscasmeten har kokat färdigt. -
Bred ut kokostoscasmeten ovanpå kladdkakan i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 225°C i ca 5 minuter tills den fått gyllene färg.
Kokostoscasmeten utbredd på kladdkakan i formen. Färdiggräddad kokostoscakladdkaka. -
Låt kakan svalna. Gärna svalt så går det fortare. Det går bra att lyfta över kakan till ett serveringsfat. Kakan kan serveras både rumstempererad eller kylskåpskall. Servera med vispad grädde.
Kokostoscakladdkakan serverad.
Kokostoscatäcke:
Näringsvärden
Hållbarhet och förvaring
Älskar upplägget med tydligheten och bilderna, så det är alltid här jag kollar först efter recept!

webmaster

webmaster
Är den här receptet lika som den gamla?

webmaster

webmaster