Pastasås med kräftstjärtar

Lyxigt och gott recept på en pastasås med kräftstjärtar som går snabbt och är enkel att göra. Det blir otroligt god smak på pastasåsen.
pastasås med kräftstjärtar
Tid: ca 20 min
2-3 portioner

Ingredienser:

Pastasås:

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Koka pasta under tiden du gör pastasåsen så att den blir klar ungefär samtidigt.

    (Använder du färsk pasta som kokar på 2 minuter kan du förstås vänta med det till sist.)

    kokt pasta, tagliatelle med spenat
    Kokt pasta, tagliatelle med spenat.
  2. Hacka purjolöken i små bitar. Skär paprikan i små bitar.

    Om du vill ha champinjoner så skär dem i skivor.

    purjolök, paprika och champinjoner i bitar
    Purjolök, paprika och champinjoner i bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek lök, paprika och ev. champinjoner ca 5-10 min (tills vätskan på champinjonerna kokat in om du tagit champinjoner).

    purjolök, paprika, champinjoner steks
    Purjolök, paprika, champinjoner steks.
    purjolök, paprika, champinjoner färdigstekt
    Purjolök, paprika, champinjoner färdigstekt.
  4. Tillsätt crème fraiche, fiskfond, chilisås och kräftspad. Rör om. Låt koka några minuter och smaka av.

    crème fraiche, chilisås, kräftspad och fiskfond tillsatt
    Crème fraiche, chilisås, kräftspad och fiskfond tillsatt.
    såsen kokar några minuter
    Såsen kokar några minuter.
  5. Häll av spadet från kräftstjärtarna. Hacka dillen om du använder färsk, det går även bra med fryst färdighackad.

    Tillsätt till sist kräftstjärtarna och den hackade dillen. Rör om. Låt bli varmt 1-2 minuter, kräftstjärtarna ska inte koka.

    Servera genast tillsammans med pastan.

    hackad färsk dill
    Hackad färsk dill.
    dill och kräftstjärtar tillsatt
    Dill och kräftstjärtar tillsatt.
    pastasåsen klar
    Pastasåsen klar.

GI Tips

Välj fullkornspasta.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Gunnel
Det står 1 msk fiskfond. Är det koncentrerad fond på flaska eller kan man ta lite tärningsbuljong och späda ut?
Skrivet av Mari Johnsson
Fruktansvärt! Ser era bilder, men har ni verkligen smakat rätten? Följde receptet exakt, men det smakade märkligt sött och ingenting passade ihop i smakerna. Oätligt! Blev soptunnan och varm macka.
Skrivet av Eva
Är inte så förtjust i kräftor men visst borde väl räkor gå lika bra?
Skrivet av Susanne
Nu är receptet uppdaterat med nya bilder steg för steg!
Svar till Åke Skrivet av Susanne
Trevligt att du tyckte om receptet! Hoppas du tyckte det passade bra med vinet också!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest