Baka denna goda kladdkaka med budapestmaräng och servera med vispad grädde och hallon. En perfekt kombination av kladdig kladdkaka och budapestrulle. Jag passar på att utfärda en varning för att den blir farligt god.
Tid: 30 min + 40 min i ugnen och 2 timmar att stelna
Näringsvärde per bit (203 g): 637 kalorier, 65 g kolhydrater, 38 g fett, 8 g protein
Hållbarhet och förvaring
Kakan håller sig minst en vecka i kylskåp.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Julia
Jag har lyckats, jag har lyckats 😄🙋♀️. Va glad jag blev. Har slutat baka kladdkaka för att min man får alltid ont i magen efter han äter den men jag misstänkte att det var pga block chocklad som man brukar använda. Men nu hallelujah 🤣🤣 förlåt men jag har gjort lite justeringar, har minskat socker till kakan i 2dl och 1/2 på marängen. Det var jättesöt ändå så jag tänker minska mer nästa gång. I mitten var det riktig kladdig men då stelnade den i kylen. Själva marängen var nästan bränt o jag förstår att det var ugnen med det gör inget, fast det var ingen krispig men god ändå. Tack tack.
webmaster
Svar till
K.Azhar
️ Skrivet av Susanne
Eftersom den fortfarande rinner i mitten efter så oerhört lång tid i ugnen så har den uppenbarligen inte gräddats ordentligt och då drar jag slutsatsen att det sannolikt är dina ugnsinställningar. Antingen har du ställt in för låga grader (175°C = 347°F, se temperaturomvandling) eller också har du glömt ställa in rätt funktion på ugnen. Det ska vara över- och undervärme, symbolen brukar se ut ungefär som likhetstecken: "=", läs gärna mer om ugnsinställningar. Annars skulle jag rekommendera att stoppa in en ugnstermometer i ugnen och kontrollera om den verkligen uppnår rätt temperatur. Återkom gärna och berätta hur det går! 😊Den här kakan ska bli som vanlig kladdkaka, den ska alltså stelna i kylskåp och inte vara rinnig. Allt det du skriver tyder på att ugnen inte varit tillräckligt varm.
️ Skrivet av K.Azhar
Hej, får börja med att jsg bor i USA, och har upplevt flera recept som fungerade bra hemma i Sverige men inte här. I alla fall så testade jag ditt Budapest-kladdkaka recept idag o blev rätt snopen. Följde allt till punkt o pricka tog ut kakan efter 40 min såg jättefin ut, marängen såg perfekt ut. Satte den i kylen 2 timmar enligt receptet o det spännande ögonblicket när jag skulle skära.....tur jag var ensam...."kakan" var lika flytande som den jag satt in i ugnen för ca 3 timmar sedan😢det var rinnande deg! Sjam den som ger sig, tänkte kanske något fel på ugnen. Min spis är "top of the line" dubbel-ugn Samsung bara några år gammal. Satte in kakan igen o höll noga koll på att värmen stod på rätt nummer. (Översatt från Celsius till F) bakade den nu i 50 min till.....o sedan kylskåpet igen o precis testade den igen. Den har stelnat lite men hela kakan är jättekladdig som mitten brukar vara på vanlig kladd-kaka....ska den vara så kladdig???? Vad tror du gått fel???? Dubbelbakad🙈40 min plus 50 min😑följde recept till punkt o pricka "farin socker" använde jag "light brown sugar" o alla ingredienser är ekologiska för jag litar inte på något annat här. Tacksam för dina funderingar på detta eller liknande erfarenhet från någon annan.
Tack på förhand😊
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl