Rabarberkräm

Rabarberkräm är gott med mjölk till mellanmål eller kvällsmat och går snabbt att göra.
Rabarberkräm serverad
Tid: 10 minuter
2-3 portioner

Ingredienser:

Servering:

Laktosfritt - Servera med laktosfri mjölk.
Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Tillaga rabarberkräm så här:

  1. Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.

    instruktion steg 1 rabarberkräm
    Rabarber i skivor.
  2. Koka upp vatten och socker.

    instruktion steg 2.1 rabarberkräm
    Vatten och strösocker.
    instruktion steg 2.2 rabarberkräm
    Koka upp.
  3. Lägg i rabarberskivorna. Låt koka ca 4-5 min till rabarbern delar sig.

    Smaka gärna av och tillsätt mer socker om du tycker det behövs. Rabarbern är surare i början av säsongen.

    instruktion steg 3.1 rabarberkräm
    Lägg i rabarbern.
    instruktion steg 3.2 rabarberkräm
    Koka rabarbern.
    instruktion steg 3.3 rabarberkräm
    Färdigkokt rabarber.
  4. Blanda ut potatismjölet i lite vatten. (Ta ungefär lika mycket vatten som mängden potatismjöl.)

    instruktion steg 4 rabarberkräm
    Potatismjöl och vatten.
  5. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Tänk på att röra om potatismjölet och vattnet i botten så det löser upp sig precis innan du häller i det eftersom potatismjölet snabbt sjunker till botten.

    Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.

    Servera med mjölk.

    instruktion steg 5.1 rabarberkräm
    Rör ner potatismjölet.
    instruktion steg 5.2 rabarberkräm
    Färdig rabarberkräm.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 1 sats = 3 portioner (420 g): 243 kalorier, 34 g kolhydrater, 8 g fett, 8 g protein, 1 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Färdig rabarberkräm håller sig minst en vecka i kylskåp. Kan ätas kall eller värmas igen.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Christian Axelsson
Jag har kört på recepten.se i över 10 år och tycker helt klart det är den bästa recept sidan. Så skönt att man kan skrolla igenom kommentarerna och få tips på gör annorlunda eller avancera receptet.
Jätte nöjd med rabarberkrämen också 🙂
Skrivet av Eva Sørensen
Så god kräm .
Den blev precis som jag ville ha' den .
Skrivet av Sofie
Mycket gott, gör kräm varje säsong av min rabarber!
Skrivet av Martin
Jag gjorde dubbel sats. Enda skillnaden var att jag hade i rabarbern innan det kokade. Den blev till klister istället för kräm. Provade att ha i mer vatten men det blev bara rinnande klister istället. Kokade ganska kraftigt när jag redde den. Kan det vara därför?
Svar till Simon Skrivet av Susanne
Låter gott med hallon och ger ju lite fin färg också! Hur stor mängd socker som behövs beror förutom eget tycke och smak även på rabarbern. I början av säsongen är rabarbern mycket surare än i slutet av säsongen. Så man bör alltid smaka sig fram till rätt mängd socker.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest