Nötkakor

Goda och enkla kakor med nötter, ett recept som är både glutenfritt och laktosfritt!
nötkakor
Tid: 35 min varav 2 x 8 min i ugnen
40 st

Ingredienser:

Garnering:

Laktosfritt
Glutenfritt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i 8 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Baka nötkakor så här:

  1. I matberedare: Mät upp hasselnötter, strösocker och potatismjöl i en matberedare och kör tills nötterna är fint hackade.

    För hand: Hacka hasselnötterna fint och blanda med strösocker och potatismjöl i en bunke.

    hasselnötter, strösocker, potatismjöl i matberedare
    Hasselnötter, strösocker, potatismjöl i matberedare.
    ihopmixat
    Ihopmixat.
  2. I matberedare: Tillsätt äggen och kör så allt blir blandat (några sekunder tills det är blandat, inte längre tid för då kan man ha sönder äggtrådarna).

    För hand: Tillsätt äggen. Blanda inte längre tid än att smeten är blandad.

    tillsätter ägg
    Tillsätter ägg.
    kaksmeten blandad och klar
    Kaksmeten blandad och klar.
  3. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper.

    Tryck i en nöt i mitten av varje kaka.

    kaksmeten utklickad på plåt
    Kaksmeten utklickad på plåt.
    en nöt nedtryckt i varje nötkaka
    En nöt nedtryckt i varje nötkaka.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200°C i 8 minuter.

    Låt nötkakorna svalna.

    nötkakor gräddas mitt i ugnen
    Nötkakorna gräddas mitt i ugnen.
    färdiggräddade nötkakor
    Färdiggräddade nötkakor.

Näringsvärden

Näringsvärde per kaka (13 g): 59 kalorier, 4 g kolhydrater, 4 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Kakorna går bra att frysa. Håller sig då ca 6 månader.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Nadja
Ett tips är att separera äggen och vispa vitorna till ett hårt skum som man sedan vänder ner i smeten. Då flyter inte kakorna ut. 😊
Skrivet av Heike
Hej, tack så mycket för det recept. Det är super enkelt. Jag har hasselnötskärnor mal dig själv. Jag kan rekommendera det. Smakar bättre. Gör inte kakor för stora. De blir väldigt stora i ugnen. Lite smet på plåt.
Skrivet av Lotta Polfeldt
Hej! Kakorna flyter ut väldigt mycket, ser jag på bilderna. Använde du stora ägg? Jag skulle önska litet högre kakor och indrar om det är äggens storlek som gör skillnad.
Skrivet av Bj ekstrand
I stället för en nöt I mitten klica i en klick vinbärsgele, när kakorna är nästan klara den tillbasks I ugnen för någon minut.
Musmums.
Skrivet av Jeanette
Hej! Jag har nyss gjort kakorna. Mina smälte inget alls och de blev fruktansvärt GODA! Jag använde brun farin istället för stråsocker men annars följde jag receptet :)

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest