webmaster
Farinsocker / Brun Farin Strö
Recept med Farinsocker / Brun Farin Strö
Näringsvärden
Vikt-Volym
Farinsocker eller farin är en brun sockerblandning bestående av sockerkristaller och mörkbrun rörsockersirap.
Farinsocker är inte lika väl raffinerat som vanligt strösocker och därför är det inte heller lika sött.
Farinsocker har lite mer kryddig smak än strösocker och används ofta i kakrecept men även i vissa varmrätter och såser.
Skillnad mellan farinsocker och brun farin strö
Farinsocker är lite mörkare och klibbigt. Tänk på att sätta igen en öppnad påse med en påsklämma, annars torkar det ihop och blir svårt att ta.
Brun farin strö är ljusare och ser ut som strösocker fast brunare och lite större korn, ungefär som vanligt strösocker i konsistensen och hållbarheten. Den stora fördelen med brun farin strö är att det är ungefär som vanligt strösocker - det håller sig fint länge i rumstemperatur (inget som klibbar ihop och blir hårt).
Använd helst farinsocker till muffins och mjuka kakor. Använd Brun farin strö till småkakor och att strö på t.ex. bär. Men det går alltså bra att använda vilket som. Brun farin strö är det jag rekommenderar att köpa i första hand eftersom det går att använda till allt och det håller sig bra även när förpackningen är öppnad utan att klibba ihop.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av farinsocker.
Energi: | 388 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 95.5 g |
Protein: | 0 g |
Fett: | 0 g |
Kolesterol: | 0 mg |
Tips och info
Finns i affären:
Bland socker.GI tips:
Farinsocker och brun farin strö har lägre GI än strösocker eftersom det inte är lika sött, men fortfarande är GI högt.Hållbarhet och förvaring:
Förvara torrt i rumstemperatur. Förslut öppnad farinsockerförpackning. Hållbarheten är flera år, se bäst-före-datum.Ersätt med:
Brun farin strö kan oftast bytas ut mot råsocker. Man kan oftast även byta ut farinsocker och brun farin strö mot vanligt strösocker.Vad väger farinsocker?
Måttomvandla farinsocker mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!
webmaster
Jag hittade endast ett flertal muskovado varianter senast i butiken.
webmaster
Vad jag kan komma ihåg finns inget recept på recepten.se som har 3 dl strösocker och 3 dl farinsocker. Så detta måste vara något annat recept du har. Det recept som innehåller mest socker på recepten.se är kokostoscakaka.
Farinsocker är ju också socker, dock inte riktigt lika sött som strösocker så jag skulle nog ta 5 dl strösocker i ditt fall.
Det låter rätt mycket så det är därför jag frågar.