Semlekladdkaka är precis som det låter som en korsning av semlor och kladdkaka. Den här kakan innehåller riven mandelmassa. Det blir väldigt gott och har den stora fördelen som alla kladdkakor har att den går snabbt att göra.
Näringsvärde per bit, beräknat på 1 kaka = 10 bitar (121 g): 484 kalorier, 37 g kolhydrater, 35 g fett, 6 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Servera semlekladdkakan med vispad grädde.
Hållbarhet och förvaring
Förvara semlekladdkakan i kylskåp så håller den sig minst 2 veckor.
Kommentarer och betyg
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat och jag har justerat ingredienserna så att den blir ännu godare och krämigare med mera mandelmassa och mindre mjöl!
webmaster
Svar till
Julia
️ Skrivet av Susanne
Tack så mycket för att du uppmärksammade det!👍Jag har lagt till det för mandelmassan och kardemumman! Dock brukar jag inte skriva att man först ska sätta på ugnen eftersom de flesta ugnar idag blir varma på några minuter. Då är det onödigt att sätta på ugnen för tidigt. Men annars gäller för alla recept att ugnen måste ha uppnått den inställda temperaturen innan man sätter in maten/bakverket i ugnen. Annars stämmer inte tiderna och vissa bakverk blir inte bra om ugnen inte är ordentligt varm. Tack igen och kul att du tycker om min sajt! 😊Jag kan förresten även tipsa dig om att jag precis lagt upp ett nytt recept på semmelkladdkaka med mandel och snart kommer även ytterligare en semmelkladdkaka med nötter, otroligt goda båda två!
️ Skrivet av Julia
Hej
Har precis semmlekladkakan i ugnen. Mmmh...
Bara tänkte säga att det inte står att man ska först sätta på ugnen. Det ska man eller? Och så står det inte att man ska tillsätta mandelmassan och kardemumman.
Gillar din sajt. Har precis hittad den och tycker allting ser så gott ut. :)
Mvh Julia
webmaster
Svar till
Josefine
️ Skrivet av Susanne
Kul att höra att semlekladdkakan blev så bra! :) Tack för att du skrev! :)
️ Skrivet av Josefine
Åh vilken härlig kladdkaka! Bakade den idag på Mors dag och jag lyckades riktigt bra med den! Det blev supergott! Perfekt recept! Jag använde en 26 diameter form, men resultatet blev toppen. :) Tack för det här receptet!! :)
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl