Recepten.se – Recept> Snabbt & Lätt> Stekta kolabananer

Stekta kolabananer

Stekta bananer i kolasås är ett gott, snabbt och mycket enkelt recept på efterrätt. Det går också bra att äta som mellanmål om man vill lyxa till det lite!
bananer i kolasås
Mycket gott och enkelt recept som dessutom är relativt hälsosamt. På bilden ses stekta bananer i kolasås serverad med en klick yoghurt.
Skriv ut   Mejla
Tid: 10 minuter
Mängd: 2 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Hetta upp en stekpanna med smör. Skiva bananerna.

    instruktion steg 1.1 stekta kolabananer
    instruktion steg 1.2 stekta kolabananer
  2. När smöret bubblat klart, lägg på bananskivorna och häll över sirapen och farinsocker. Låt steka ett par minuter, så det doftar banan, men inte längre tid än så för då kan bananen bli mosig.

    instruktion steg 2.1 stekta kolabananer
    instruktion steg 2.2 stekta kolabananer
  3. Fördela bananerna och kolasåsen i portionsglas. Försök att få med all sås ur stekpannan.

    instruktion steg 3 stekta kolabananer
  4. Strö över hackade nötter eller något av alternativen och toppa sedan med yoghurt.

    Servera direkt!

    instruktion steg 4.1 stekta kolabananer
    instruktion steg 4.2 stekta kolabananer

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (230 g): 337 kcal, 49 g kolhydrater, 14 g fett, 3 g protein

Serveringstips

Man kan även servera med vispad grädde och toppa med mer hackade nötter eller liknande. Även müsli kan vara gott till. Det viktiga är att man får något knaprigt och gott till den mjuka bananen. Servera direkt så att bananen är varm och yoghurten kall.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Susanne OK
Mina hasselnötter var lite för gamla och smakade inte gott, ;-)
så jag testade med salta jordnötter i stället.
Det blev jättegott. // Susanne
Skrivet av Louise
Jag testade mig på det här eftersom vi hade bananer och valnötter i överskott. Vet inte om jag gjorde något fel men det föll varken mig eller maken i smaken.
Svar till Malin Skrivet av Susanne
Tack, roligt att höra! :)
Skrivet av Malin
Supergott och sååå enkelt!
Tack för en fantastisk sida!
Svar till Ekestens Naturprodukter Skrivet av Susanne
Tack! :) Gör gärna det och skriv igen och berätta hur det blev!
Skrivet av Ekestens Naturprodukter
Gud så gott det ser ut! Vi är biodlare och har därför riktigt mycket med honung. Jag ska testa att byta ut sirapen mot en tredje dels honung. Undrar hur det smakar. Tack för alla dina härliga recept.
Svar till Kostvetaren Skrivet av Susanne
Ja det stämmer och det är borttaget.
Skrivet av Kostvetaren
Jag är inte säker på hur du kom fram till att den här har lågt GI? eftersom flera av ingredienserna, banan, sirap och socker innehåller fruktos eller bara rent socker vilke i princip har den snabbaste upptagningsförmågan i kroppen.
annars var det en god dessert utan att vara hälsosam..
Skrivet av Helena
Gillar vanligtvis inte varm/tillagad banan men detta är otroligt gott!

Ett tips bara: se till att bananerna du använder inte är övermogna! Som nämndes i en annan kommentar blir smaken bättre om de är lite lite gröna "i kanten". Dessutom steks de snyggare och håller ihop bättre.

P.s: antar att turkisk eller grekisk yoghurt avses för att få så fasta klickar?
Skrivet av Susanne
Svar till Banarne: Du har rätt, jag har nu ändrat receptet! Jag håller på att plocka bort margarin från alla recept. I alla nya recept jag gör så håller jag mig till riktiga grejer; vispgrädde och smör. Aldrig mera margarin.
Skrivet av Banarne
"Flytande margarin innehåller låg andel mättat fett och är därför hälsosamt till skillnad från margarin i fast form eller smör" detta är dock en helt felaktig myt. kahlin.net/noir/margarinutmaningen/varfor.php
Skrivet av Susanne
Svar till Nina: Ja du kan ta rapsolja som har en neutral smak. Om du tar olivolja är risken att du får en besk bismak, lite beroende på sort av olivolja så ta rapsolja.
Skrivet av Nina
har läst komentarerna nedan, så nu undrar jag skulle de gå bra om man stekte banenerna i raps- eller olivolja om man inte har flytande margarin hemma?
Skrivet av sanna
detta är jätte gott, själv ska jag göra det ikväll!!
Skrivet av hanan
jag har inte gort den men den ser jätte gått ut
Skrivet av lusie
riktigt gott och man kan ersäta banan med andra frukter eller gör man en mix:)
Skrivet av Amanda
Superlätt, supergott och itne superonyttigt! Perfekt som fredagsmys-efterrätt!
Skrivet av imane
mmm va gott:)
Skrivet av Anna
Jag hade ingen sirap hemma så jag tstade med honung och det var också jätte gott (:
Skrivet av Susanne
Svar till Emma: Det går bra med vanligt socker men farinsocker är lite godare och nyttigare. Råsocker går också bra. Det är alltid kul att variera sig med lite olika sorts socker tycker jag men har man inte dessa sorter hemma kan man alltid ta vanligt strösocker.
Skrivet av Emma
Hej , måste man ha farinsocker? går det bra med vanligt också? skulle vilja ha ett svar tack på förhand
Skrivet av sofia
det var en ny upplevelse, men riktigt gott, min banan var nästan mogen(lite grönt) så det blev inte så sliskigt som jag trodde...ska jag göra igen!!
Skrivet av Susanne
Tänk på att flytande margarin är gjort på nyttig fett (omättat)och är därför hälsosamt precis som olivolja till skillnad från smör och margarin i fast form som bör undvikas.
Skrivet av fett is the shit
mmmmm. flytande margarin har skapat min kropp. :'D
  1
Recept och foto: Susanne Jarl