Thailändsk currylax

Denna thairätt med lax smakar mycket bra och är enkel att göra. Den thailändska smaken fås med röd curry, kokosmjölk och lime. Passar både till vardag och fest.
Thailändsk currylax
Tid: 30 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt
Glutenfritt

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Smörj en ugnssäker form med smör eller häll ut lite olja i botten.

    Häll i wokgrönsakerna som inte behöver tinas.

    olja i en ugnsform
    Olja i en ugnsform.
    wokgrönsaker i ugnsform
    Wokgrönsaker i ugnsform.
  2. Lägg laxfilén ovanpå. Det går bra både med portionsbitar av laxfilé eller i en hel bit.

    Salta.

    laxfilé i bit ovanpå wokgrönsaker
    Laxfilé i bit ovanpå wokgrönsaker.
    salta på laxen
    Salta på laxen.
  3. Mät upp kokosmjölk, currypasta, fiskfond, limesaft och farinsocker i en bunke. Blanda.

    ingredienser till såsen
    Ingredienser till såsen.
    såsen blandad
    Såsen blandad.
  4. Häll såsen över laxen och grönsakerna.

    häll på såsen
    Häll på såsen.
  5. Tillaga mitt i ugnen i 200°, ca 20 min eller tills laxen är genomstekt. Det tar ca 20 minuter för portionsbitar och lite längre tid, ca 30 minuter för en hel bit.

    För att se att laxen är klar ta en kniv och kolla om laxens skivor lätt faller isär, färgen på fiskköttet ska vara blekrosa och inte genomskinligt. 

    Servera som det är eller med t.ex. kokt ris.

    laxen i ugnen
    Laxen i ugnen.
    färdigstekt lax
    Färdigstekt lax.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (395 g): 559 kalorier, 13 g kolhydrater, 41 g fett, 35 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig bra i kylen minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Svar till Tåmas Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
Skrivet av Tåmas
Mitt tips är att ha lite hackad ingefära i och byta ut fiskbuljongen mot thailändsk fisksås istället för att få det smaka thai
Skrivet av Marcus
Står i ugnen och luktar fantastiskt...
Skrivet av Anna
En mycket god och "lätt" (=ingen som känns tungt i magen) rätt. Funkar också med kyckling :) Faktiskt mycket bra.
Skrivet av Peter
Enkelt, och mycket gott!!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest