Knaprigt och gott pajskal fyllt med härlig kolakräm (dulce de leche), rabarberkompott och vispad grädde. Supergott och väldigt enkelt och snabbgjort recept.
Fantastiskt god rabarberkolapaj med supergott och superenkelt knaprigt pajskal fyllt med dulce de leche, rabarberkompott och vispad grädde. Mums!
Tillsätt farinsocker, havregryn, vetemjöl.Rör ihop med en sked.
Klicka ut degen i en pajform ca 22 cm i diameter. Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämntjock. (Detta går på 1 minut med denna enkla pajdeg.)
Tryck ut degen i en pajform.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 14 minuter till gyllene färg. Låt svalna.
Grädda i ugnen.Färdiggräddat pajskal.
Passa på att göra rabarberkompotten under tiden pajskalet gräddas.
Rabarberkompott: Skölj skala och skiva rabarbern. Lägg bitarna i en kastrull med ytterst lite vatten. Värm på medelvärme. Efter ett tag smälter rabarbern och kokar sedan i egen vätska. Sänk värmen och låt småkoka tills rabarbern är mjuk (detta tar ca 10 minuter). Under tiden det småkokar kan du blanda i strösocker, smaka av och ta ev. mer så att du får en lagom syrlig smak.
Låt rabarberkompotten svalna. Sänk gärna ner kastrullen i kallt vatten.
Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (190 g): 538 kcal, 57 g kolhydrater, 32 g fett, 7 g protein
Hållbarhet och förvaring
Bör serveras nygjord men håller sig flera dagar i kylskåp, men framförallt grädden ser tråkigare ut för varje dag som går.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Eva
️ Skrivet av Susanne
Kolakrämen är karamelliserad mjölk och den köper man färdig i en konservburk. Klicka på ingrediensen i receptet för mer information. Rabarberkompotten gör du enligt receptet.
️ Skrivet av Eva
hej, förstår inte hur kolakrämen görs i ovan recept, den karamelliserade vätskan -är det den enbart som är kolakrämen?
Vänligen Eva Jilderbo