Näringsvärde per portion (209 g): 439 kalorier, 32 g kolhydrater, 30 g fett, 9 g protein
Planeringstips
Smält rabarber och mandelfraset kan förberedas. Förvara i rumstemperatur (eller kylskåp) fram till servering, men blir godast om det är rumstempererat ihop med den kalla yoghurten när det serveras. Servera direkt efter att du lagt ihop det med yoghurten för att bibehålla krispigheten.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av lina
Jag har sett att det numer finns rabarber i frysdisken.Kan vara bra att veta.Om man inte har tillgång till dom nu på vintern.
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till "Undrar": Det går bra med äpple, men istället för att "smälta", så skär äpplen i skivor och stek dem i smör i en stekpanna.
️ Skrivet av undrar..
Kan man göra det här receptet med äpplen istället? Hittar inga rabarber nu på vintern?
️ Skrivet av mirre-71
använd hermesetas istället så blir det mindre kolhyderater.
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Anna: Du kan äta den direkt eller låta rabarbern svalna några minuter. Det viktiga är att man äter direkt efter att man lagt upp blandningen i glasen eftersom yoghurten är kall.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl