Panna cotta är italienska och betyder kokt grädde. En underbar efterrätt med lyxkänsla som både är enkel att göra och går snabbt. Har man ingen vaniljstång kan man också använda vaniljsocker så blir det ännu enklare. Pannacotta är en av mina favoritdesserter - så god, len och krämig vaniljgrädde. En ljuvligt god italiensk dessert.
Vegetariskt - Byt ut gelatinet och strösockret mot 1 dl gelésocker. Koka då upp vanilj, grädde och gelésocker och låt detta koka 30 sekunder och häll därefter upp i portionsglas.
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (91 g): 343 kalorier, 10 g kolhydrater, 33 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer
Serveringstips
Garnera med säsongens färska frukter eller bär t.ex. blåbär, hallon, granatäpple, vindruvor, physalis. Även frysta bär blir bra. Man kan också garnera med hackad choklad. Vill man ha något grönt så är passar mynta och citronmeliss.
LCHF Tips
Byt ut strösocker mot sötströ. Se recept på LCHF-Pannacotta.
Planeringstips
Pannacottan kan göras 1-2 dagar innan servering. Täck då med plastfolie och låt stå i kylskåp.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 5 dagar i kylskåp.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Heidi Olsson
Det bästa receptet för panna cotta.
️ Skrivet av Anna Karlsson
Älskar pannacotta. Väldigt bra och tydlig recept.
️ Skrivet av Maria
Hej! Jag undrar om man kan frysa in pannacotta, ifall det blir över.?
webmaster
Svar till
Ingalill danielsson
️ Skrivet av Susanne
Hej, ja det går utmärkt att halvera receptet! Gott Nytt År! 🌟
️ Skrivet av Ingalill danielsson
Hej jag undrar om ni har recept på 2 portioner vi är bara två på nyåret. Kan jag halvera receptet blir det bra.
Tacksam för svar mvh Ingalill Danielssom tack på förhand
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl