Lussekakan är en ljuvligt god julkaka med julkänsla eftersom den innehåller apelsinskal och korinter eller russin. Tillsammans med det knäckiga nöttäcket på den mjuka kakan blir den fantastiskt god!
Tid: 1 timma och 20 minuter, varav 50 minuter i ugnen
Näringsvärde per bit (112 g): 481 kalorier, 52 g kolhydrater, 27 g fett, 6 g protein
Serveringstips
Man kan om man vill sikta över florsocker.
Hållbarhet och förvaring
Lussekakan, hel eller i bitar, går bra att frysa, håller sig minst 3 månader. Håller sig annars minst 5 dagar i rumstemperatur.
Kommentarer och betyg
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Nu är receptet uppdaterat med nya bilder och tydligare beskrivning!
Jag har också ändrat mängden syltade apelsinskal från 60 g till 100 g och så har jag minskat mängden korinter från 100 g till 60 g och även lagt till russin som alternativ till korinter. Självklart fungerar det att göra enligt det gamla receptet också (eller blanda hur man vill) men jag tycker det är lite godare med apelsinskal och så är ju förpackningen man köper 100 g så det är ju smidigare att använda en hel förpackning så slipper det bli över som ändå bara brukar stå och torka ihop. 😊
️ Skrivet av Åsa
Tack för ditt svar ...ja det är inte lätt att va allergisk i alla fall inte mot ägg.För det är svårt att baka för i de flesta recept ska det va ägg .Men jag får väl pröva mej fram och omvandla Lussekakan till en Expresskaka där det bara är bakpulver i som jag har recept på. :) Hälsningar Åsa
webmaster
Svar till
Åsa
️ Skrivet av Susanne
Tyvärr har jag inget bra svar på det. Att ersätta ägg är inte det lättaste särskilt inte när det är mer än ett ägg.
️ Skrivet av Åsa
När man är allergisk mot ägg..vad tar jag istället ? Räcker det med bara bakpulver för att den ska bli fluffig ?
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Johan: Nej det ska inte vara något bakpulver i den. Den blir fluffig ändå av äggen.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl