Baka denna underbara kolaäppelkaka som är mjuk och saftig, lite kladdig med sega kanter. Oerhört god kolasmak från farinsockret gifter sig fint med äpplen och mandel. Enkelt recept på äppelkolakaka som är glutenfritt.
Näringsvärde per portion (105 g): 326 kalorier, 31 g kolhydrater, 20 g fett, 5 g protein
Hållbarhet och förvaring
Överbliven kaka kan förvaras några dagar i rumstemperatur eller minst en vecka i kylskåp.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Du
Tack för ditt pedagogiska sätt att bifoga bild om varje moment. Det gör tillagningen av dina recept mycket enkel.
Gratulerar!
webmaster
Svar till
Sussie
️ Skrivet av Susanne
Ja det kan nog bli bra, men ta bara halva mängden vetemjöl, d.v.s. 1 dl. Skriv gärna hur det blev om du provar!
️ Skrivet av Sussie
Hur tror du det blir om man byter ut mandelmjölet (pga allergi) mot vanligt vetemjöl?
webmaster
Svar till
Marie Andersson
️ Skrivet av Susanne
Jag vet tyvärr inte, jag har fått den i present någon gång för ganska länge sedan. Ja den här kakan blev verkligen jättegod, hoppas du har någon form som kan passa.
️ Skrivet av Marie Andersson
Hej! Så gott det ser ut! Var köper man den jättefina ugnsformen??
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl