Följ det här receptet på risgrynsgröt så får du en riktigt god hemlagad gröt som inte bränner fast i kastrullen. Extra god blir den om du byter ut en del av mjölken mot vispgrädde. Servera gröten med mjölk och kanel eller saftsås.
Näringsvärde per portion (289 g): 250 kalorier, 35 g kolhydrater, 8 g fett, 7 g protein, 1 g fibrer
Tips & tricks
Om det bränner fast - rör inte upp det brända på botten för då kommer allt att smaka bränt! När du sedan ska diska - strö på maskindiskpulver och häll i lite varmt vatten och låt stå en stund. Ett annat alternativ är att ta en vanlig sockerbit och pyttelite vatten i botten av kastrullen. Gnugga med sockerbiten och det brända försvinner!
GI Tips
Risgrynsgröt har högt GI och tar man även socker eller sirap till så blir det ännu högre.
Planeringstips
Risgrynsgröten kan man gärna göra 1-3 dagar i förväg.
Hållbarhet och förvaring
Risgrynsgröten håller sig minst 5 dagar i kylskåp.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Linh
️ Skrivet av Susanne
Varsågod! Vad roligt att du tycker om min hemsida! 💕
️ Skrivet av Linh
Tack för dina alla recepten. Jag gillar din hemsidan. 🥰
webmaster
Svar till
anita ballazs
️ Skrivet av Susanne
Du kan dividera receptet om du vill det. Annars är ett tips att göra en hel sats gröt och förvara det som blir över i kylskåp och sedan värma i mikro.
️ Skrivet av anita ballazs
Jag vill ha recept på risgrynsgröt bara för en person jag är ensam
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl