Enkel bärpaj

En jättegod bärpaj som går supersnabbt att göra. Pajdegen är bara att röra ihop och går att trycka ut på en minut med baksidan av en sked. Fyll sedan pajskalet med vaniljsås eller vispad grädde smaksatt med vaniljsocker samt bär.
Enkel bärpaj
Tid: 1 timme varav 10 min jobb + tid i ugn + tid att svalna
4-6 portioner

Ingredienser:

Fyllning:

Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 14 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och ta av kastrullen från plattan.

    instruktion steg 1 enkel bärpaj
    Smält smör.
  2. Rör ner farinsocker, havregryn och vetemjöl till en jämn smet.

    instruktion steg 2.1 enkel bärpaj
    Tillsätt havregryn, mjöl, socker.
    instruktion steg 2.2 enkel bärpaj
    Rör ihop med en sked.
  3. Klicka ut den i en pajform ca 22 cm i diameter. Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämn. Detta går på 1 minut med denna enkla pajdeg.

    instruktion steg 3.1 enkel bärpaj
    Klicka ut pajdegen.
    instruktion steg 3.2 enkel bärpaj
    Tryck ut pajdegen.
  4. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 14 minuter. Låt svalna.

    instruktion steg 4.1 enkel bärpaj
    Grädda pajdegen.
    instruktion steg 4.2 enkel bärpaj
    Färdig pajdeg. Låt svalna.
  5. Gör vaniljsåsen eller vispa grädden och blanda med vaniljsocker. Klicka ner den i pajskalet. Strö över de färska/tinade bären. Servera!

    instruktion steg 5.1 enkel bärpaj
    Vispad grädde blandad med vaniljsocker.
    instruktion steg 5.2 enkel bärpaj
    Grädden i pajskalet.
    instruktion steg 5.3 enkel bärpaj
    Strö över färska bär.

Hållbarhet och förvaring

Pajen håller sig i kylen flera dagar men ser fräschast ut när den är nygjord. Pajskalet kan frysas in gräddat och håller sig 3 månader.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Linda
Gryyyymt enkel paj. Absolut ett alternativ om man har lite tid på sig!
Svar till Michaela Skrivet av Susanne
Ja man kan frysa pajskalet. Det håller sig ca 3 månader i frysen.
Skrivet av Michaela
Kan jag frysa pajskalet?
Skrivet av Melinda
Underbart god paj. Mycket enkel att göra men jätte god. Rekommenderar att göra detta! (:
Skrivet av didem
När den är klart gräddad i ugnen ska man vänta någon stund innan man lägg på vaniljsås eller ska man lägga på en gång och varför blir degen hård??
den är mycket god men lite för hård

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest