Honung

Honung
Vanlig honung och flytande honung.

Honung är sött och gott och används både i matlagning och bakning. Honung är nyttigare än socker, även om de har exakt samma GI-värde. Detta beror på att honung innehåller antioxidanter och att honung är sötare än socker och därför kan man ta mindre. Det finns fler nyttiga ämnen i honung än i socker.

Honung finns att köpa i fast och flytande form. Den flytande honungen är lättare att hantera när man använder den i matlagning men har oftast sämre kvalitet. En finare sort fast honung innehåller betydligt mer nyttiga ämnen.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av honung.

Energi: 332 kcal
Kolhydrater: 81.5 g
Protein: 0.3 g
Fett: 0 g

Tips och info

Engelskt namn:

honey

Finns i affären:

Bland bakgrejer, ofta tillsammans med andra sötningsmedel, socker, sirap, etc.

GI tips:

Honung har samma GI som socker, men eftersom honung är sötare kan man ta mindre mängd.

Hållbarhet och förvaring:

Honung håller sig länge, många år om den förvaras mörkt och svalt. Flytande honung kan förvaras i rumstemperatur och den håller sig ca 1 år.

Pris:

ca 70 kr för en flaska eller burk 500 g

Ersätt med:

Socker eller sirap.

Vad väger honung?

100 g 0.83 dl
1 msk 18 g
1 dl 120 g

Måttomvandla honung mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Svar till Birgitta Hansson Skrivet av Susanne
Om du värmer honungen försiktigt i t.ex. ett vattenbad så kommer det lösa upp sig och honungen blir flytande igen. Det är altlså inget fel på den men tyvärr blir det så med honung ibland. Det beror på honungen huruvida den sockrar sig eller inte.
Skrivet av Birgitta Hansson
Har förvarat flytande honung i skafferiet. Den är nu alldeles sockrig och går inte att hälla ur. Hur kommer det sig, då den ju ska hålla så länge?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest